Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 21. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Zgodbe, ki so vas v letu 2021 najbolj nagovorile

Top-of-2021.jpg

Urška Kolenc - objavljeno 31/12/21

Aleteijini bralci ste največ pozornosti namenili tem zgodbam

Na Aleteii z vami že štiri leta delimo zgodbe, ki opogumljajo in navdihujejo. Zadnji meseci so bili za nas zelo uspešni. Oktobra smo se veselili rekordne branosti, naše vsebine so dosegle 266 tisoč različnih uporabnikov, v celem letu pa več kot milijon in pol. Ob iztekajočem se letu tako obujamo 10 zgodb, ki so vas najbolj nagovorile.

Odlična priložnost, da jih preberete še enkrat. 😉

10Mladi in že poročeni

Katera starost ženina in neveste je najbolj primerna za poroko? V katoliških krogih so v porastu poroke mladih parov. O svojih spominih na poročni dan so spregovorili štirje mladi pari, ki so večinoma še študentje. “Zgled mladih družin naju je opogumil in spodbudil, da razmišljava zunaj okvirjev današnje družbe. Veliko prednosti vidiva tudi v mladem starševstvu in samostojnosti v mladih letih,” o prednostih zgodnje poroke razmišlja eden od izbranih parov.

9Otroški biseri v cerkvi

Otroci nas s svojo iskrenostjo in neposrednimi izjavami nasmejijo tudi v cerkvi. Sodelavci poljske izdaje Aleteie so pripravili jagodni izbor otroških domislic, početij in opažanj iz cerkva, ki so jih bralci z njimi delili na družabnih omrežjih. Nasmejte se ob njihovi pristnosti.

8Življenjska zgodba novega novomeškega škofa v fotografijah

V Cerkvi na Slovenskem smo letos pozdravili dva nova škofa. Pastir celjske škofije je postal Maksimilijan Matjaž, novomeške pa Andrej Saje. Ob novici o imenovanju ste obema zaželeli obilo blagoslova pri opravljanju nove službe. Z zanimanjem ste si ogledali predvsem fotografije življenjske poti novomeškega škofa Andreja.

7Mnogi duhovniki so tudi letos z avgustom odšli v novo župnijo

Še en dokaz, da vas, dragi bralci, zanima dogajanje v Cerkvi na Slovenskem, je odmeven članek o premestitvah duhovnikov.

6Martinovi nauki, ki jih je spoznal ob fizičnem delu

Med elitno deseterico najbolj branih vsebin je vlog priljubljenega župnika Martina Goloba, v katerem nas je pozdravil kar s kosilnico v roki.   

Kateri Martinovi vlogi so vas še nagovorili?

5Pričevanje žene in moža, ki je po več letih prenehal piti

Pretirano uživanje alkohola prizadene odnose v številnih družinah. Zakonca Benedik sta odkrito spregovorila o tem, kako je Vinkova odvisnost vplivala na njihovo družino. Po večletnem pitju je po trimesečnem zdravljenju dobil svobodo, ki je prej ni imel. “Izgubil sem strah pred življenjem – zdaj se ga veselim.”

4Kot dojenčku ji ni bilo prizanešeno, danes pa s svojo močjo navdihuje druge

Pretresljiv začetek, iz katerega se je razvila čudovita zgodba o uspehu. Ko je imela Anmol le dva meseca, jo je oče polil s kislino, ker ni prenesel dejstva, da se mu je rodila hčerka in ne sin. Deklica je ob tem izgubila vso družino in pristala v sirotišnici, kjer so zanjo poskrbeli čudoviti ljudje. Njena prihodnost je bila zaznamovana z bolečinami in drugačnim videzom, a o tem je Anmol govorila brez zadržkov, kar so opazila tudi številna podjetja, katerih znani obraz je postala pozneje.    

“Kislina ne konča našega življenja. Lahko le spremeni naš obraz, ne more pa uničiti naše duše. V notranjosti smo enaki, sprejeti bi morali to, kar smo, in srečno živeti,” sporoča vsem nam.

3Pogum mame, ki je pokopala svoji hčerki

Anne-Dauphine Julliand je v nekaj letih izgubila obe hčerki, ki sta se rodili z najhujšo obliko genetske bolezni. V dveh pričevanjskih knjigah opisuje pomirjenost in veselje svojih deklic, ki sta ju oddajali kljub bolečinam in stiskam.

2Argentinskega pevca je v Slovenijo pripeljala ljubezen

“Za svojo glasbeno izkušnjo v Sloveniji sem izredno hvaležen. Čutim, da je bil Božji načrt takšen, da sem moral pustiti svojo družino in domovino v Argentini in iti drugam. Tu mi je Bog pripravil druge stvari,” je med drugim dejal 30-letni pevec Isaac Palma.

Še nekaj misli znanih, ki smo jih gostili v letu 2021:

1Mama osmih, ki je videti kot prava mladenka

Najbolj pa vas je v letu 2021 navdušil intervju z mamico osmih otrok Anjo Ščuka, ki je spregovorila o izzivih velike družine in njihovi dinamiki.

“Otroke učiva, da niso sami na svetu. Da je treba stvari deliti, si pomagati. V naši družini ne moremo biti individualisti. Z vsakim dejanjem lahko nekoga prizadenemo, zato je potrebno dobro premisliti, preden kaj rečemo ali naredimo.” Zgled, ki bi ga vsekakor morali posnemati.  

Želimo si in trudili se bomo, da vas bomo z lepim, dobrim in resničnim navdihovali tudi v letu 2022.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.