Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Nevesta je slepemu ženinu omogočila, da je lahko “videl” njeno poročno obleko

Anthony Ferraro, o noivo cego que "enxerga" a esposa Kelly em seus gestos

Anthony S. Ferraro | Facebook

Francisco Vêneto - objavljeno 07/01/22

"Ona predstavlja moje oči na tem svetu"

Slepi ženin je “videl” svojo nevesto zahvaljujoč občutkom, s katerimi je skrbno organizirala poročne detajle. Anthony Ferraro je paraolimpijski judo športnik iz ZDA in ko je leta 2018 med srečanjem prijateljev v New Jerseyju spoznal Kelly Ann, je ta že vedela, da športnik ne vidi.

Ko je opazila, da mu nihče ne pomaga, se je odločila, da ga bo skozi ves dan vodila, pri tem pa mu je namenila izjemno pozornost, ki jo je prej le redko prejel. Končni izid? “Spoznal sem, da je to neverjetno,” je judoist povedal za CBS News.

Približno mesec dni pozneje je Anthony povabil Kelly, da si v New Yorku ogledata premiero dokumentarnega filma A Shot in the Dark o športni poti njega kot slabovidne osebe. Postala sta par, ne da bi Anthonyjeva omejitev predstavljala kakršnokoli oviro – nasprotno: težava se je spremenila v navdih za številne geste naklonjenosti in skrbi.

Kelly je v svojem domu zaščitila vogale in ostre predmete ovila v mehurčkasto folijo, da se Anthony ne bi poškodoval. Športnikova potovanja na tekmovanja so postala veliko lažja s prisotnostjo ljubljene osebe. “Po srečanju z njo se mi je življenje spremenilo. Kelly mi je začela opisovati pokrajine in začel sem si jih predstavljati. Postala je moje oči na svetu.”

Po štirih letih zmenkov sta se zaljubljenca novembra 2021 poročila. Kelly se je seveda odločila, da na njun poročni dan svojega moža še enkrat preseneti z nežnostjo in veliko skrbnostjo: odločila se je, da bo poiskala način, da njen mož “vidi” njeno poročno obleko.

“Videl” nevesto skozi občutke

Kelly se je odločila za model z več mehkimi tkaninami, vključno z žametom in čipko ter več pletenimi bombažnimi cvetovi, da bi jo skozi dotik obleke “vizualiziral” in po nevestinih besedah ​​”užival v moji obleki toliko kot jaz”. In kaj si je Anthony mislil? “Od čustev sem začel jokati, ker sem lahko ‘videl’ Kelly! Neverjetno je bilo, da sem lahko ‘začutil’ njeno poročno obleko.”

Mimogrede, celotna slovesnost je bila zasnovana tako, da je slepi ženin “videl” čim več detajlov, ki jih je organizirala Kelly s pomočjo svoje mame. Tudi izbira slovesnosti na prostem čez dan je bila zasnovana tako, da je lahko “bolje videl” kontraste svetlobe in sence.

Anthony je v pogovoru za USA Today povzel: “Skrbnost in prizadevanje, da bi mi bila najina poroka dostopna, sta mi pomenila vse. Ona res predstavlja ‘moje oči na tem svetu’.”

https://www.facebook.com/asfvision/photos/a.2182076862035993/3046824045561266/?type=3

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
porokašport invalidov
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.