Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Med reševanjem je gasilec deklici, udeleženi v prometni nesreči, bral knjigo, da bi jo pomiril

243199170_10222828129505020_6964307715336980601_n.jpg

@Allie Marie Schmalz | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 11/01/22

Njuna fotografija je zakrožila po družbenih omrežjih

V zvezni državi Montana je pred nekaj meseci v poznih večernih urah prišlo do prometne nesreče dveh vozil, v kateri je bila udeležena tudi družina. Družina v nesreči sicer ni bila huje poškodovana, vseeno pa je bilo dogajanje za deklico zelo stresno. Njeno stisko je opazil 26-letni gasilec Ryan Benton in se odločil, da ji bo pomagal.

Kot so zapisali pri mediju Daily mail, je deklico odpeljal do bližnjega robnika, se usedel poleg nje in ji začel brati knjigo, medtem ko so njeni starši urejali dokumentacijo, njegovi kolegi pa so odpravljali posledice prometne nesreče in urejali okolico.

Mimoidoča Allie Schmalz je fotografirala ta ganljiv trenutek in fotografijo objavila na svojem profilu na Facebooku s pripisom “Najbolj ljubka stvar”. Objava se je kmalu razširila po omrežjih in medijih.

https://www.facebook.com/allie.baldry/posts/10222828131665074

Gasilec, za katerega njegovi kolegi pravijo, da je zelo skromen, sicer ni želel sodelovati v intervjujih, saj je, kot pravi sam, le opravljal svoje delo. Zato pa je dogodek komentiral njegov prijatelj in kolega Cameron Abell:

“Vedno najprej poskrbimo za najpomembnejše stvari, na primer varnost, ki je naša prioriteta. Vseeno pa velikokrat pride tudi do takšnih situacij, kakršno ste videli na fotografiji. Ryan je videl, da drugi urejajo okolico, zato je nase prevzel skrb za deklico, da bi se počutila varneje.”

Abell je povedal, da imajo v svojem gasilskem tovornjaku vedno shranjeno vrečo z otroškimi knjigami, ki so jih od različnih društev dobili kot donacijo. Otroci v trenutkih, ko pride do nesreče, najbolj potrebujejo, da jih nekdo pomiri, česar pa starši, če so prisotni, velikokrat niso zmožni, saj so tudi sami v hudi stiski in se težko pomirijo.

Knjige lahko pomagajo tako otrokom kot tudi njihovim staršem, ko vidijo, da so otroci na varnem in berejo.

“Vreče s knjigami so ideja, da otrokom v zelo stresnih situacijah prinesemo vsaj nekaj miru. V tistih trenutkih se dogaja marsikaj, verjetno vsega niti ne razumejo ali so povsem pretreseni. Če lahko prinesemo knjigo, ki razloži določeno zapleteno situacijo ali kaj gasilci počnemo, ali pa plišasto igračko, da se lahko pomirijo, je to zares pomembno.”

Tags:
gasilciotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.