Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Bog izpolni tudi najmanjšo željo

shutterstock_1668007567.jpg

Halfpoint | Shutterstock

Marija Krebelj - objavljeno 16/01/22

Čips na zaprtem oddelku

Pri irskem pastorju Leeju McClellandu je zaradi koronavirusa prišlo do zapletov in težkega poteka bolezni. Z visoko temperaturo in oteženim dihanjem so ga odpeljali v bolnišnico, kjer se je počutil kot v znanstvenofantastičnem filmu, saj je okrog njega hodilo zdravstveno osebje v zaščitnih oblekah. Svoje pričevanje o težavnih trenutkih v bolnišnici, ko do njega niso mogli priti ne sorodniki ne prijatelji, je v podelil na kanalu Youtube in v več intervjujih.

Upanje sredi pekla

Lee je v bolniški sobi doživljal pravi pekel. Po dveh zelo napornih nočeh je Boga iz dna srca rotil, naj ga opogumi in mu pomaga premagati bolezen. Zaželel si je, da bi ga kdo vsaj poklical po telefonu in mu namenil spodbudno besedo. Zavedal se je, da se njegovo življenje mogoče izteka. Noč, ki je sledila, je bila še težja.

Vse se je spremenilo, ko se je zjutraj na vratih sobe pojavil bolnišnični čistilec, redka oseba, ki je lahko hodila po zaprtem oddelku. Začela sta klepetati. Moški je Leeja povprašal po počutju. Pripovedoval mu je, kako je pred službo v bolnišnici 14 let misijonaril v Nigeriji in pomagal ljudem najti pot do Boga. Govoril mu je o Jezusovi ljubezni in o Bogu, ki se ga želi dotakniti. Ko je Leeja vprašal, ali naj zanj moli, je ta takoj pritrdil.

Čistilec je ostal daleč pri vratih in prosil Svetega Duha, naj obišče tega hudo bolnega moža. Boga je prosil, naj se dotakne njegovih pljuč in mu reši življenje ter ga zdravega uporabi. Ko je šel čistilec pozneje večkrat mimo Leejeve sobe, mu je z dvignjenim palcem nakazal, da bo še vse dobro.

Bog poskrbi

Naslednjo noč se je Leejeva bolezen prevesila v okrevanje. Po dveh tednih se mu je zopet prebudil tek in zaželel si je čipsa in kokakole. Vedel je, da mu prigrizkov nihče ne more prinesti, zato je to zaupal Bogu.

Zjutraj se je pred njegovo sobo spet pojavil čistilec. Ne da bi slišal za Leejeve želje, mu je prinesel vrečko z dvema pomarančama, pločevinko kokakole in čipsom, z okusom, ki si ga je preteklo noč zaželel okrevajoči bolnik. Lee je zajokal: “Moj Bog, zanimaš se za najmanjšo željo v mojem srcu!” Prinesene dobrote je zaužil kot darilo z neba. Bil je gotov, da je Bog z njim in da ga ima rad. Na posnetku ganjen spodbuja gledalce: “Nikoli ne podcenjujte tega, kar lahko Bog stori z vami.”

V svojem pričevanju se na koncu zahvaljuje čistilcu, ki je poslušal Božji glas in se ustavil pri nekom, kot je on. Lee ga ni več videl. Ko je odhajal iz bolnišnice, se je spomnil na besede svetega Pavla, ki so sedaj tudi njegov odgovor na strah ob pandemiji koronavirusa: Kajti prepričan sem: ne smrt ne življenje, ne angeli ne poglavarstva, ne sedanjost ne prihodnost, ne moči, ne visokost ne globokost ne kakršna koli druga stvar nas ne bo mogla ločiti od Božje ljubezni v Kristusu Jezusu, našem Gospodu (Rim 8,38-39).

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, januar 2021.

Tags:
pričevanje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.