Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Pred leti je ganil papeža, zdaj se pripravlja na vstop v posvečeno življenje

000_Mvd6550888.jpg

AFP

Ricardo Sanches - objavljeno 25/01/22

Leta 2013 se je izognil varnostnikom, objel papeža in ga močno ganil, ko mu je rekel, da želi biti duhovnik

Zgornja slika je ganila ves svet. Za njo se skriva zgodba o pogumu, veri in poklicanosti. Pisalo se je leto 2013. Papež Frančišek je bil kot novoizvoljeni papež na svojem prvem apostolskem potovanju. V Brazilijo je prišel, da bi prisostvoval na svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru.

Kamorkoli je šel, je papež Frančišek privabljal množice vernikov. In prav na enem od njegovih potovanj, ko je bil na poti v palačo São Joaquim – sedež riodejaneirske nadškofije – je brazilski deček pristopil k papežu.

Fant se je imenoval Nathan de Brito in je bil takrat star devet let. Oblečen v majico v barvah brazilske zastave se je deček uspel izmuzniti varnostnikom, papeža je objel in mu v čustveno napetem trenutku razkril svoje velike sanje.

“Rekel sem mu, da želim postati duhovnik, Kristusov učenec, papež pa je odgovoril, da bo molil zame, in me prosil, naj molim zanj. Ko sem končal pogovor z njim, so se mi zamajale noge. Veliko sem jokal, ne samo jaz, tudi varnostnik ob meni. Kdo pa ne bi jokal?” je takrat izjavil Nathan.

Želja se je še okrepila

Nathan je razkril, da se je po tistem srečanju njegovo življenje zelo spremenilo. “Moje molitveno življenje se je zelo okrepilo, gotovost mojega poklica se je vse bolj utrdila, predvsem pa je postalo še večje moje občudovanje do papeža, ki je bilo že tako veliko,” je povedal za spletno stran skupnosti Shalom.

Fant je odrasel, poklicanost je dozorela in sanje so se mu začele uresničevati. Nathan je zdaj del skupnosti manjših bratov, kot je na svoji Facebook strani objavil Dom Joaquim Wladimir Lopes Dias, škof Lorene.

Postulat je enoletna doba, ki jo kandidat za redovno življenje opravi pred vstopom v noviciat. Postulanti v svojem vsakdanjem življenju opravljajo najrazličnejše naloge, ki gradijo prakse dobrodelnosti, bratstva, skrbi za trpeče, za skupni dom itd.

Fant, ki je ganil svet, je zdaj mladenič, ki navdihuje s svojim zgledom vere, dela in vztrajnosti!

https://www.facebook.com/Domwladimir/posts/517500963069526

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
papež Frančišek
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.