Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Nosečnica je rodila kar med čezoceanskim poletom

Izdelek-brez-naslova.png

@TopStoryNBC | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 04/02/22

Letalo je pristalo z enim potnikom več

Na letalu, ki je bilo 29. januarja namenjeno iz Gane v Washington v ZDA, je med enajsturnim poletom prišlo do prav posebnega dogodka.

Medtem ko je pilot upravljal letalo na približno 10 tisoč metrih nadmorske višine, se je, kot poroča BBC, v potniški kabini zaslišalo vprašanje osebja, ali je med potniki kdo z zdravstveno izobrazbo.

Po pripovedi novinarke Nancy Adobea Anane, ki je bila na letalu, je bilo najprej med potniki nekaj zmede, saj niso vedeli, kaj se dogaja. Na srečo je bil med potniki tudi Stephen Ansah-Addo, zdravnik iz Gane, ki se izobražuje v ZDA.

Noseči potnici, ki bi sicer morala roditi konec februarja, so se namreč sprožili porodni popadki. Zdravnik je s pomočjo osebja poslovni razred spremenil v improvizirano porodniško sobo.

Rojstvo 10.000 metrov nad zemljo

“Mamo smo počasi vodili skozi porod in rodila je čudovitega dečka. Njen porod je bil hiter, nekje od 30 do 45 minut,” je po uspešnem porodu povedal zdravnik Stephen.

Ko so preostalim potnikom sporočili veselo novico, so vsi prisotni na letalu navdušeno ploskali in čestitali novopečeni mamici. Nancy se je po porodu zahvalila zdravniku in osebju, pogovarjala pa se je tudi z mamo. Počutila se je dobro in se vsem iz srca zahvalila za pomoč. Nancy je še dejala, da je šlo za nepozabno in čudovito izkušnjo.

Več si lahko ogledate v videoposnetku.

https://www.facebook.com/nancyadobea.anane/posts/5042729065760832

Tags:
porodrojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.