Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Cvetličarka za valentinovo 400 vdovam razdelila šopke in darilca

sdfghjk.png

Zajem zaslona | Youtube

Katarina Berden - objavljeno 19/02/22

"Veselje, ki ga dobi tvoje srce, ko nekaj podariš, je neverjetno"

Ashley Manning je mama štirih otrok in cvetličarka iz Severne Caroline v Združenih državah Amerike. Lansko leto je prišla na idejo, da bi za valentinovo s cvetjem obdarila ženske, ki jih sicer ne bi prejele, saj so izgubile svoje može in so vdove.

Lansko leto je tako pripravila 121 šopkov in darilc in obiskala vdove in dva vdovca ter jih presenetila s to lepo pozornostjo. Ena izmed vdov je bila tudi 37-letna Jordan, ki je leto pred tem izgubila svojega moža, ko je bila visoko noseča. Zanjo je bilo lansko valentinovo torej prvo brez moža. Za GMA je povedala:

“Česa takega nisem pričakovala in bila sem popolnoma presenečena nad to čudovito gesto. Prej nikoli nisem razmišljala, kaj na valentinovo počnejo vdove. Ashley pa je taka, da vedno misli na druge.”

Kot snežna kepa

Ashley se je odločila, da bo letos ponovila akcijo, zato je celo leto zbirala prostovoljne prispevke. Uspelo ji je zbrati več kot 20 tisoč evrov in povabiti 300 prostovoljcev, ki so ji pomagali pri izpeljavi projekta. Med prostovoljci je bilo med drugim tudi nekaj vdov, ki jih je lansko leto obdarila.

Na spletu je postavila tudi platformo, na kateri je zbirala predloge in imena vdov, ki bi jih lahko obdarila. Seznam se je hitro polnil in se ustavil pri 400 imenih vdov. “Vse skupaj se je večalo kot snežna kepa, vendar je lepo videti, da se širijo dobre stvari,” je povedala.

Vdove so letos prejele rože in darilne vrečke s steklenico vina, darilci in darilnimi karticami lokalnih podjetnikov, ki so se odločili, da jih bodo darovali za potrebe projekta.

Ashley bo projekt, ki ga je poimenovala Projekt valentinovo za vdove, spremenila v neprofitno organizacijo, da bo lahko nadaljevala in širila svoje delo. Prejela je ogromno pozitivnih sporočil in ganljivih zahval, vesela pa je, da s svojim delom vpliva tudi na druge.

“Najpomembnejša stvar, ki sem se jo naučila v tem projektu, je, da ko začutiš, da te srce vleče v nekaj dobrega, ga poslušaj. Ta svet je poln žalosti in težkih situacij ter ljudi, ki vsak dan čutijo bolečin. Zato moramo poslušati svoje srce. Sama sem na koncu veliko bolj nagrajena kot vdove, ki prejmejo drobno pozornost. Veselje, ki ga dobi tvoje srce, ko nekaj podariš, je neverjetno!”

https://www.facebook.com/prettythings.charlotte/photos/a.137348041723757/367964665328759/?type=3

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.