Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Prijateljice nevesti pripravile dekliščino s katoliško noto

Despedida de solteria católica

Pater Christian Viña | Facebook

Francisco Vêneto - objavljeno 20/02/22

Celo duhovnik je bil navdušen: "Te mlade ženske, ki jih ni na naslovnicah medijev, niti niso 'hit' na socialnih omrežjih, so pravo bogastvo Cerkve. Slava Bogu"

Giulianina nenavadna “katoliška dekliščina” je odmevala na družabnih omrežjih: v pripravah na poroko s Franciscom, ki so jo praznovali v Buenos Airesu v soboto, 12. februarja, je od svojih prijateljic prejela poseben in oseben duhovni odmik, ki ga je vodil oče Christian Viña 5. februarja v La Plati. Poleg neveste so sodelovale njene prijateljice Karen, Teresa in Liz, ki so ji priredile dekliščino.

Duhovni odmik je vključeval sveto mašo, češčenje Najsvetejšega, spoved, molitev rožnega venca, meditacijo in priložnost za pogovor.

“Osredotočili smo se na svetopisemska besedila, zlasti na poroko v Kani in Hvalnico ljubezni. Obrnili smo se tudi k cerkvenim očetom in Katekizmu,” je pojasnil pater Viña, ki je bil v zadnjem trenutku povabljen, da vodi duhovni umik. Sprva naj bi bil prisoten drug duhovnik, a je vmes posegel nepredvideni dogodek, ki je skoraj povzročil preložitev “katoliške dekliščine”.

Zelo dobro pripravljene mladenke

Oče Viña je pripomnil, da so mlade ženske “zelo dobro pripravljene, hvala Bogu”: obiskale so predporočni tečaj in se poleg tega, da se “dobro zavedajo, da morajo v teh časih spolne ideologije, pobožnosti promiskuitete in uničevanja družine ostati združene, biti skupaj s svojimi zaročenci in bodočimi možmi in pomagati drug drugemu”. Duhovnik dodaja, da imajo za to na voljo “pogumne spovednike in duhovne voditelje”.

Dekliščina je bila po besedah ​​duhovnika “zelo izvirna, precej drugačna od drugih dekliščin. Te mlade ženske, tako kot mnoge druge, ki niso na naslovnicah medijev, niti niso “trendi” na socialnih omrežjih, so pravo bogastvo Cerkve. Slava Bogu!”

“Ogromno in lepo darilo”

Kot poroča katoliška tiskovna agencija ACI Prensa, je nevesta Giuliana posnela video, v katerem je izjavila, da ji je bilo v veliko veselje “to pripravo na poroko skleniti s tako lepimi pogovori in razmišljanji o evangeliju, ki mi pomagajo, da sem veliko bolj pripravljena na zakrament. Upam, da se razširijo in jih bo mogoče ponoviti marsikje, ker je bilo zame  to eno ogromno in lepo darilo”.

Pričevanja prijateljic

Karen, ena od prijateljic in organizatork “katoliške dekliščine”, je znova potrdila srečo “poglobitve v vse bogastvo tega čudovitega zakramenta”, v upanju, da nam bo ta izkušnja “približala poklicanost v zakon”. Za Tereso “sta zakrament svetega zakona in naše prijateljstvo ustvarjena zato, da slavimo Boga”. “Ta trenutek izkoristimo za to, da smo z Gospodom in rastemo v veri. To je način, da se Bogu zahvalimo za naše življenje, za vse, kar nam ponuja.”

Nazadnje je Liz povedala, da skupina prijateljic poskuša “skupaj priti v nebesa: delamo vse, kar je v naši moči, da si pri tem medsebojno pomagamo”.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
poroka
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.