Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Rodila je v komi in se zbudila, ko se ji je prikazal sv. Janez Pavel II.

Ivana-Greco-Pope-John-Paul-II

Pope John Paul II | Shutterstock - Ivana Greco - Facebook

Silvia Lucchetti - objavljeno 26/02/22

"Sedel je na moji postelji in me klical. Nasmehnil se mi je in me pomiril"

V 32. tednu nosečnosti je Ivana Greco zaradi možganske krvavitve padla v komo. Otroka je rodila in zbudila iz kome – ne da bi utrpela nevrološke poškodbe – po sanjah s papežem Wojtylo.

Lahko bi ostalo pri novici o enem prezgodnjih porodov, ki se, zahvaljujoč napredku znanosti in zavzetosti zdravnikov, srečno razpletejo. A zgodba o rojstvu male Rebecce Marie, o kateri poroča italijanska revija Miracoli, nam pove veliko več.

Takrat 33-letna Ivana je bila drugič noseča, ko jo je nenadoma prizadela možganska krvavitev: ob sprejemu na reanimacijski oddelek bolnišnice Garibaldi je že padla v komo.

Rodila se je Rebecca Maria

Zdravniki so bili postavljeni pred dvojni problem: rešiti mamo in čim prej spraviti na svet Rebecco Mario. Porod se je odvil v ekstremnih pogojih, s katerimi se je bil prisiljen soočiti glavni zdravnik na oddelku. Rodila se je živahna deklica, ki je tehtala en kilogram in 530 gramov ter je bila takoj premeščena na oddelek za nedonošenčke.

Ivani se prikaže papež Janez Pavel II.

Dekličina mama Ivana je bila zaradi resnosti kliničnega stanja tudi po porodu v kritičnem stanju. O svoji neverjetni izkušnji v reviji Miracoli pripoveduje takole:

“Koma je bila kot slabe sanje. Ne vem, morda sem bila v bolniški sobi, a kamor koli sem se obrnila, so mrtvi ljudje tavali brez cilja. Potem sem od daleč zagledala papeža Wojtylo. Sedel je na moji postelji in me klical. Pristopila sem do njega in ga prosila, naj me ne pusti umreti. Nasmehnil se mi je in me pomiril.”

To je bil nasmeh papeža, ki je vabil ves svet, naj se ne boji: “Ne boj se! Odprite, res na široko odprite vrata Kristusu!” Ivana se prav tako ni ničesar več bala, saj jo je opogumljala ljubezen Janeza Pavla II.

Sanje med komo

“Sanje” se nadaljujejo z dialogom, v katerem jo sveti oče, ki ni bil oblečen v belo, vpraša, ali ga prepozna. Ko prejme njeno potrditev, poudari, da ni več papež, ampak samo Karol Wojtyla. Ivana vidi v tem smešno podrobnost sanj, saj se v tistem trenutku ni spomnila imena novega papeža.

Kako lahko gledamo na to Ivanino zgodbo? So to bile sanje osebe v komi ali nekaj, kar znanost danes razume kot obsmrtno doživetje ali drugače imenovano izkušnjo ob smrti?

Po večdnevni molitvi … dih Jezusove ljubezni

Ivana pripoveduje dalje:

“Sedel je na moji postelji in mi rekel: ‘Pridi, sedi zraven mene’. Nato me je objel ter mi dejal, naj mu položim glavo na ramo. Od tistega trenutka sva začela moliti. Dneve sva molila, prosila za Marijino pomoč in dobesedno sem začutila njeno roko na svojem čelu. V nekem trenutku mi je rekel: ‘Zdaj grem stran od tebe, a moraš biti mirna!’ Nisem mogla dihati, a naenkrat sem začutila dih ljubezni, ki mi je skozi nos napolnil pljuča. Takrat sem razumela, da je to Jezusov dih ljubezni!”

Ivana se zbudi iz kome

Takrat se je Ivana zbudila iz kome in z grozo ugotovila, da v trebuhu nima več otroka. To je bila najtežja izkušnja v njenem življenju.

Glavni zdravnik, ki je bil prisoten, da jo pomiri, ji je pokazal fotografije male Rebecce v inkubatorju, ki jih je posnel njen mož Paolo. Ob teh podobah je Ivana s srcem, polnim hvaležnosti, spoznala, da je doživela nekaj nadnaravnega. “Doumela sem, da sem prejela Jezusov božanski dih, ki me je zbudil iz kome. Nato so zdravniki le nadaljevali z božjim delom.”

Brez nevroloških poškodb

To božje delo pa se ni končalo z rojstvom zdrave deklice Rebecce, ampak se je nadaljevalo s popolno odsotnostjo možganskih poškodb za Ivano, ki danes z veseljem skrbi za svoji dve punčki. Obe sta zaupani v varstvo svetemu papežu Janezu Pavlu II.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.

Tags:
čudežJanez Pavel II.rojstvosvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.