Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Vsi videi družine Kosi, ki so nas pošteno nasmejali

matjaž kosi simona kosi

TOMAŽ RIHTAR | ODDAJA REFLEKTOR

Aleteia Slovenija - objavljeno 10/03/22

Najrazličnejše tematike skozi humorne videe zakoncev Kosi

Zakonca Simona in Matjaž Kosi iz Velike Nedelje, ki ustvarjata pod imenom Misticizem, sta lani poleti postala naša sodelavca. Enkrat mesečno se v vlogih na humoren način lotevata najrazličnejših tem, tudi tistih malo bolj resnih.

V prvem intervjuju za Aleteio sta povedala, da sta s snemanjem krajših smešnic začela leta 2011, ko si je video Kam gre beli zajček v dveh urah ogledalo 25.000 ljudi. Po daljšem premoru in nekaj vmesnih poizkusih pa jima je korona obdobje postreglo z več časa, zato sta spet obudila snemanje in v mnoge domove prinesla smeh in sproščenost, kar je v teh časih še posebej dobrodošlo.

“Prevzela sva ta riziko, da se delava norca sama iz sebe. Imava sicer neke okvire, ki jih ne prestopiva. V posnetkih nikoli ne preklinjava, nisva vulgarna. Greva pa dostikrat v kakšne skrajnosti. Vsakdanje stvari zelo napihneva, da ljudje ne vedo, kaj je res in kaj ne. V večini posnetkov to niso najine situacije,” je o vsebini videov povedal Matjaž.


Spoznajte družino Kosi


Še enkrat se sprehodimo po vlogih, ki sta jih Simona in Matjaž do sedaj posnela za Aleteio.

8Držanje za glavo pred dopustom

Saj vemo, kako napeto je pred dopustom, ko še niti ni vse do konca spakirano, mož pa že priganja na pot, kajne? 😉 Poleg tega so različne tudi prioritete o nujnih stvareh, seveda pa je treba pri tem upoštevati še želje otrok. Izziv ali katastrofa? Poglejte, kako so se s tem spopadli Kosijevi.

7Izzivi pred novim šolskim letom

Simona in Matjaž imata štiri otroke, od tega sta dva že šoloobvezna in jima – tako kot preostalim otrokom – konec počitnic ni ravno v veselje. Pred začetkom posebnega šolskega leta, drugega po vrsti, sta Simona in Matjaž spregovorila o rutini, s katero se pripravijo na novo dinamiko.

Utrinki šestčlanske družine:

6Zabavni verouk

Matjaž že več kot 10 let poučuje verouk, pri tem pa se srečuje z najrazličnejšimi dilemami, tako staršev kot otrok. “Pravi veroučitelj nosi v srcu ljubezen, ki je od Boga, in jo širi med veroučence.” A Matjaž poudarja, da pri verski vzgoji otrok ni najpomembnejši katehet ali župnik pri maši, temveč … Preverite v videu!   

5Skrivnostni osebi

“Jaz nisem nič kriva!” “Jaz tudi ne!” Če ste starši, verjetno pogosto slišite takšna in podobna pojasnila svojih otrok, ko se kaj uniči, zlomi, polije … Pri Kosijevih so tema dvema skrivnostnima osebama nadeli imeni Nekdo in Nihče.

4Osebna šoferja otrok

Kosijeva najstarejša otroka imata veliko obšolskih dejavnosti, na katere ju je seveda treba peljati. Zato se Simona in Matjaž med tednom večkrat počutita kot taksista. Kako jima uspeva to usklajevanje?

3Adventni pripetljaji

Tik pred božičem sta zakonca povzela adventni čas v njihovi družini. Čeprav ni bilo vedno popolno, se je Jezus rodil tudi pri njih.

Zakonca Kosi sta bila ob koncu leta gosta posebne novoletne epizode oddaje Reflektor. Vabljeni k ogledu:

2Na svež zrak tudi v zimskih mesecih

Ko je pri šestčlanski družini napeto zaradi pretiranega strmenja v najrazličnejše zaslone, mama in oče otroke “naženeta” ven. Skupaj se odpravijo v naravo, kjer se zabavajo po svoje, pa tudi združijo prijetno s koristnim.

1Prepiri in romantika

Simona in Matjaž sta živela le 10 kilometrov narazen, a spoznala sta se na spletu. Letos bosta praznovala že 10. obletnico poroke. Sestavni del vsakega zakona so tudi prepiri in romantika. Poglejte, kako združevanje obojega uspeva njima. 😉

Tags:
vlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.