Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Policistka šiva darila za novorojenčke, ki se rojevajo v vojnih razmerah v Ukrajini

Policjantka szyje wyprawki dla dzieci z Ukrainy

Aleteia Poljska - objavljeno 14/03/22

Nosečnice v Ukrajini zaradi vojne rojevajo v zakloniščih in kleteh, pogosto pred neznanci. Policistka Dorota Samusionek-Rychlicka se je odločila, da novorojenčkom in njihovim materam vsaj nekoliko olajša te težke začetke

Dorota Samusionek-Rychlicka s policijske postaje v poljskem mestu Wałcz dnevno prejema obvestila žrtev, zaslišuje storilce kaznivih dejanj in priče. V prostem času pomaga staršem, ki so izgubili svoje otroke.

Že pet let je prostovoljka fundacije Tęczowy Kocyk (Mavrična odeja). V okviru fundacije šiva odeje in kapice za otroke, ki so prezgodaj umrli – zaradi splavov, okvar, prezgodnjega rojstva oziroma nedonošenosti. Želi, da bi se lahko starši od svojih otrok primerno poslovili.

Zdaj se je odločila podpreti novorojenčke, ki se rojevajo v vojnih razmerah v Ukrajini. Zanje šiva odeje, blazinice in kapice.

Na Facebook profilu policijske postaje iz Wałcza lahko preberemo:

Od nekdaj rada pomaga. Zaradi te nesebične pomoči se ji zdi, da jo potrebujejo, zato se osredotoča na to, da postaja vedno boljša. Verjame, da zaradi tega okoli sebe vidi več dobrega. S svojo pomočjo drugim se nikoli ne hvali. Kolegi so za njeno pomoč izvedeli po naključju. Ponosni smo na svojo sodelavko. Je odličen zgled, ki mu je vredno slediti.

https://www.facebook.com/kppwalcz/photos/a.163936434188562/1045934395988757/?type=3

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
rojstvoUkrajina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.