Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Martin Golob in njegovi blagoslovi. “Najlepši del mojega poklica”

MARTIN GOLOB BLAGOSLOV TRAKTORJI

MATJAŽ PIRC

Martin Golob - objavljeno 08/04/22

Namesto da preklinjamo, raje blagoslavljajmo. Jaz blagoslavljanje naravnost obožujem

Saj me poznate in dobro veste, da zeloooo rad blagoslavljam. “Eno uro sem užival kot nor, ko sem z blagoslovljeno vodo blagoslavljal zelenje in ljudi. Najlepši del mojega poklica,” sem zapisal ob lanski cvetni nedelji, ko sem “žegnal” kolone avtomobilov.

Ko smo že pri avtomobilih … Na parkirišču pred grosupeljsko cerkvijo se jih je pred dnevi zvrstila kopica zanimivih. In to starodobnikov, ki so tudi prišli po blagoslov. Blagoslavljal sem že traktorje, motorje, jadrnico, trgovino, tovarno … Blagoslov je zahvala Bogu za dobrine, ki jih prejemamo: dejanje hvaležnosti. Življenje je dar.

Blagoslov je tudi prošnja: da bi se varno vozili, da bi bila živina zdrava, da v hišo ne bi udarila strela, da bi ljudje v srcu nosili mir. Namesto da preklinjamo, raje blagoslavljajmo. Kakšna je razlika med blagoslovom in zakramentom? Preverite v vlogu.

Za lepši dan

Mimogrede, ste si že opazili skodelici z mislijo Martina Goloba?

Tags:
Martin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.