Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Je dober boter tisti, ki kupi darilo in je simpatičen? To je premalo

martin golob brezje vlog 87

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Martin Golob - objavljeno 06/05/22

Ne, niti slučajno ni dovolj, da boter le kupi darilo in je prijazen ter simpatičen

Nastopa čas birm in v krogih tistih, ki boste prejeli darove Svetega Duha, beseda prav gotovo nanese tudi na botre. Tradicionalno in v materialnem jeziku tega sveta se poimenovanje botra največkrat povezuje z darili. Če je le mogoče, čim bolj bogatimi.

Kaj mora boter, če se glede na zgornjo fotografijo izrazim nekoliko v prispodobi, nositi v “nahrbtniku”? Najdragocenejše darilo, ki ga lahko boter da birmancu ali krščencu, sta molitev in posvečen čas.

Boter je nekdo, ki vero živi. Ni dovolj, da je prijazen in simpatičen. Boter je nekdo, ki ima v srcu “vsebino”, je opora birmancu, ob katerem lahko ta osebnostno in duhovno raste in se razvija. Dober boter ima vero, pošteno in urejeno življenje, živi svojemu stanu primerno. Tudi jaz sem dvakrat boter. V vlogu razkrivam, kako se trudim biti opora svojima birmancema.

Tags:
boterMartin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.