Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zopet sta se našla po 50 letih in poiskala otroka, ki sta ga morala dati v posvojitev

Vinar.jpg

@Karen Lehmann Vinar | Facebook

Urška Kolenc - objavljeno 11/05/22

Starši so zvezi nasprotovali, toda njuna ljubezen se ni ohladila niti po 50 letih ločenosti

Zgodba Karen Lehmann in Dennisa Vinarja je prav posebna zgodba o moči ljubezni, ki se je začela v njunih najstniških letih, po 50 letih pa sta jo ovekovečila na najlepši možen način.

Priljubljen nogometaš in zadržana glasbenica

Par se je spoznal leta 1958 na šolskem hodniku. 15-letni Dennis je imel pred tem že kar nekaj deklet, toda 13-letna Karen se mu je med vsemi zdela nekaj posebnega. Na prvi pogled sta si bila čisto nasprotje, hkrati pa nista mogla drug brez drugega. Medtem ko je bil Dennis priljubljen nogometaš, je bila Karen tiha in zadržana glasbenica. “Vsako popoldne sem jo pospremil iz šole in zato zamudil na trening nogometa, ampak ni mi bilo toliko mar za nogomet kot zanjo,” se spominja Dennis.

Kljub temu, da so Karenini starši nasprotovali njuni zvezi, sta se še naprej skrivaj videvala. Nato je Karen pri 14 letih zanosila. Denis jo je takrat prvič zaprosil za roko, toda starši jima poroke niso dovolili.

Hčerko dala v posvojitev

Na zahtevo staršev je Karen večino nosečnosti živela v domu za dekleta, ki so zanosile zunaj zakona. Potem ko je avgusta 1961 rodila deklico, sta jo bila z Dennisom prisiljena dati v posvojitev. Dennis pravi, da je bil vesel, ker je imel takrat vsaj priložnost držati hčerko v naročju in izpolniti njen rojstni list.

Karin se je nato vpisala na kolidž, Dennis pa je odšel v vojsko, od koder ji je redno pošiljal pisma. Vendar ta nikoli niso prišla do Karen. Po sedmih letih je Dennis Karen znova zasnubil, toda tudi tokrat so starši nasprotovali njuni zvezi. Sčasoma sta zaljubljenca izgubila vse stike. Dennis priznava, da nikoli ni nehal razmišljati o Karen.

Čez čas sta se oba poročila z drugima človekoma. Karen je diplomirala iz notranjega oblikovanja, Dennis pa je študiral angleški jezik in literaturo.

Nadaljevanje zgodbe po 50 letih

Minilo je kar pet desetletij, preden se je njuna skupna pravljica spet nadaljevala. Neki prijatelj je leta 2014 sveže ločenega Dennisa spodbudil, naj si ustvari profil na omrežju LinkedIn.

V vseh teh letih je bila Karen prepričana, da je Dennis pozabil nanjo. Toda v resnici je bila prav ona prva oseba, o kateri je Dennis razmišljal, ko si je ustvaril profil. Poiskal je Karen in tudi hitro znova vzpostavil stik z njo.

Tudi Karenina zgodba z zakoncem ni imela prav srečnega konca, saj je ovdovela. Par se je dogovoril za srečanje nekega ponedeljka zvečer, ko je Karen na letališču stekla v Dannisov objem, le tri dni pozneje pa svojo najstniško zaljubljenost, ki se vse od takrat ni ohladila, po 50 letih končno zapečatila še s poroko.  

Odločila sta se poiskati hčer

Najstniška ljubezenska zgodba pa nima srečnega razpleta le s poroko. Spet združena sta se Dennis in Karen odločila, da poiščeta svojo hči, ki sta jo bila pred več kot petimi desetletji prisiljena dati v posvojitev. “Našel sem te in moje življenje bi bilo izpolnjeno, če bi našla še najino hčer,” je nekega dne ženi dejal Dennis.

Medijem je pozneje razkril, da sta hči Jean Voxland, ki je že na videz precej podobna Dennisu, našla s pomočjo agencije za posvojitve in z Božjo pomočjo.  

“Predstavljajte si, da pri 55 letih izveste, da so vajini starši skupaj in vas iščejo,” se začetnega šoka spominja Jean. “Ko sta vstopala skozi vrata, mi je razbijalo srce.” Karen njihovo prvo snidenje opisuje kot “najbolj ganljivo srečanje, kar jih je kdajkoli doživela”.

Trojica je neizmerno hvaležna, da se je lahko končno združila po toliko letih. Dennis in Karen imata tako skupaj pet otrok, devet vnukov in pet pravnukov.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.