Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Poročena sta 71 let in imata popularen Instagram profil

Izdelek-brez-naslova-1.png

Instagram profil geoffreywalk | ZAJEM ZASLONA

Tina Martinec Selan - objavljeno 18/05/22

V opisu profila piše: "Pauline & Geoffrey Walker. Angleški par, ki živi v veri. Poročena od 15. decembra 1951. Deliva si ljubezen in srečo"

Geoffrey in Pauline Walker sta poročena 71 let in živita v majhni angleški vasici Leicestershire. Geoffrey, ki šteje 91 let, ima svojo ženo tako rad, da ji je pred nekaj leti posvetil svoj Instagram profil.

In veste kaj? Njegov Instagram profil šteje 323 tisoč sledilcev! Pa naj še kdo reče, da so le mladi na tekočem s socialnimi omrežji.

View this post on Instagram

A post shared by Pauline & Geoffrey Walker (@geoffreywalk)

Ko je Geoffrey začel z Instagramom, se mu niti sanjalo ni, da bosta skupaj z zdaj 87-letno ženo Pauline postala viralna. Par ima dva sina in hčer, več kot ducat vnukov in pravnukov. Ker ne živijo prav blizu, se mu je zdela dobra ideja, da objavi kakšne zanimive ali lepe utrinke iz njunega življenja na Instagramu, da bi z otroki in vnuki lažje ohranili stike in bili na tekočem.

Ko pa je mlajša ženska, ki živi v isti vasi kot onadva, ganjeno podelila tu in tam kakšno njegovo objavo na Twitterju, je vse skupaj dobesedno eksplodiralo. Toliko bolj zato, ker je vse skupaj nekako sovpadlo tudi z lockdowni, ko so mnogi osamljeni ljudje iskali družbo in razvedrilo na internetu. Tako se je ostareli par marsikomu usedel v srce in par so začeli spremljati.

Kaj Geoffrey objavlja na svojem in ženinem profilu?

Največ všečkov imajo objave njunih starih črno-belih fotografij (npr. poročna, na kateri ima Pauline 18 let in Geoffrey štiri leta več), ki na sodobni platformi spominjajo na neke druge čase, ki so obstajali in v katerih je bilo nemara več romantike kot dandanes. Pa seveda njuni skupni posnetki, bodisi tisti, na katerih pojeta božične pesmi, plešeta ali kaj zanimivega povesta. Njuni sledilci jima pišejo, da sta vsem za zgled in navdih ter da zaradi njiju še verjamejo v ljubezen, ki nikoli ne mine.

Geoffrey in Pauline sta se prvič srečala davnega leta 1950, ko sta se zagledala v kinu. Naslednjič sta se videla na vaškem plesu in se zaljubila. Geoffrey je bil nato kot vojak vpoklican v korejsko vojno in je 18 mesecev preživel na Japonskem. A njuna mlada ljubezen je preživela ločitev. Takoj, ko se je vrnil v Anglijo, sta se poročila in od tedaj se nista nikoli ločila.

Kaj je njuna skrivnost za dolg in srečen zakon?

“Pauline je izredno sočutna oseba, zelo je pozorna do drugih. Vedno bo pomagala vsakemu, ki bo potreboval njeno pomoč, naj bo to sosed ali neznanec. Ni pa v zakonu vedno vse idealno,” priznava Geoffrey. Par, ki redno objavlja idilične prizore iz svojega vsakdana na angleškem podeželju, se strinja, da mož in žena ne smeta nikoli zaspati sprta.

Prav tako Geoffrey pravi, da nesoglasja in manjši spori seveda pridejo, a da jih je treba znati pustiti za seboj, kar je z dolgimi leti zakona vedno lažje. Na koncu možem svetuje še, naj se za dober zakon čim prej naučijo magičnega stavka, ki se glasi: “Oprosti, žena, jaz sem kriv.”

Tags:
družbena omrežjaljubezenzakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.