Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po naravni poti je tretjič rodila dvojčke in je mama desetih otrok

dvojcici.jpg

10andkim | Instagram

Urška Kolenc - objavljeno 03/06/22

Pestro družinsko življenje pri Alarconovih

Verjetnost, da bi ženska po naravni poti trikrat rodila dvojčke, je ena proti dvesto tisoč. Toda zakoncema Alarcon iz New Yorka, 37-letni Kimberly in njenemu 43-letnemu možu Johnu, se je zgodilo prav to.

Trije pari dvojčkov

25. aprila sta se rodili dvojčici Kenzy in Kenzley, ki sta za družino že tretji par dvojčkov. Kot je znano, je bila Kimberly nazadnje noseča s trojčki, a je eden izmed njih med nosečnostjo žal umrl.

Novorojenčici že kažeta, kako različni sta si med seboj. Kenzy se je rodila tri minute pred Kenzley. Čeprav je malce manjša od svoje sestrice, ima rada mleko in jo bo gotovo hitro ujela v razvoju, Kenzley pa je prava crkljivka, pripoveduje njuna mama.

View this post on Instagram

A post shared by We are the Alarcons (@10andkim)

Deklici sta tako še poživili dom Alerconovih, ki je bil že prej poln otroškega smeha in razposajenosti. Družino namreč sestavljajo še 17-letna Brittney, 13-letna Sarah, 10-letni Hunter, 6-letna dvojčka Zachary in Zoey, 4-letna dvojčka Oliver in Olivia, tu pa je še 3-letni King, ki je Kimberlyjin in Johnov nečak in rejenec. 

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

V širši družini je veliko dvojčkov

Zakonca se sicer nikoli nista obremenjevala s tem, koliko otrok bosta imela. “Nikoli nisva ničesar načrtovala.” Je pa Kimberly odraščala v veliki družini, njena mama je namreč rodila deset otrok, osem pa jih je še posvojila. Tri pare dvojčkov in en par trojčkov je imela tudi Kimberlyjina teta po očetovi strani.

Po drugi strani je John odraščal v družini z dvema otrokoma, njegov brat pa je prav tako oče dvojčkov.    

Naporna nosečnost

Za Kimberly je bila zadnja nosečnost fizično in psihično precej naporna. Poleg žalosti zaradi izgube tretjega otroka je imela težave s krvnim tlakom, prestala je nekaj nujnih operacij, poleg tega si je zlomila še gleženj. “Stvari so se dogajale ena za drugo. Hvaležna sem, da nam je uspelo. Hvala Bogu. To je vse, kar lahko rečem.”

Kimberly je še dodala, da se je v posebej težkih trenutkih nosečnosti naslonila na družino in prijatelje v župniji. Veliko so ji pomagale tudi medicinske sestre v porodnišnici, kjer je “stalna gostja” že 17 let.

Nasvet mamam: sprejmite pomoč

Njen nasvet za vse mame, ki se spopadajo z izgubo in drugimi stresnimi izzivi med nosečnostjo, pa je naslednji: “Znebi se ponosa. Sprejmi pomoč, če jo potrebuješ. […] Ne boš vedno super mama … Ne boš popolna, zamočila boš in kdaj naredila kakšno napačno stvar. Dihaj, vzemi si po en dan naenkrat in ga prebrodi.”

“Vsi moji otroci so blagoslov, ne glede na to, koliko jih je, in niso popolni otroci. Nismo popolna družina. Imamo dobre in slabe dneve. Prepiramo se, kdaj imamo napačno komunikacijo, vendar smo družina,” pravi Kimberly, in dodaja, da so otroci spremenili njeno življenje na bolje. “Moji otroci so moj svet. Spremenili so me in me oblikovali v to, kar sem.”

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.