Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Z Martinom Golobom na procesiji

DSC_7098.jpg

Rok Mihevc

Martin Golob - objavljeno 17/06/22

V vlogu številka 90 razmišljam o procesijah

Danes sem še kar malo, ali pa precej, pod vtisom telovega, praznika Svetega Rešnjega telesa in krvi. Imeli smo lepo procesijo. Ta je simbol nas, vernikov, Cerkve, ki potuje skozi čase in rodove. Ključna je skupnost – le drug z drugim lahko delamo velike in lepe stvari, razodevamo Boga.


Vsi vlogi Martina Goloba


Naša vera ni stvar individualizma, je občestvo. Jezus pa je na sredi med nami. Vsak zase in še posebej brez njega ne bomo prišli daleč. Jezus nas drži skupaj. Procesija pa ima še tretji pomemben element? Katerega? Povem v vlogu. 🙂 Namig: naša vera ni prepričevanje, ampak pričevanje.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie
Tags:
Martin Golobpraznikvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.