Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Upokojena vzgojiteljica je bila ob maturi nekdanjih varovancev deležna čudovitega presenečenja

kindergarten to graduation

kimhamilton15 | TikTok | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 22/06/22

Zadnja generacija predšolskih otrok v njeni oskrbi je ob koncu gimnazijskega izobraževanja počastila svojo nekdanjo vzgojiteljico, ganljivi trenutek pa je ovekovečen tudi na video posnetku

Jan Pearson iz Chestertona v ameriški zvezni državi Indiana je v isti učilnici 38 let poučevala predšolske otroke. V vsem tem času je pustila neizbrisen pečat na svojih mladih varovancih. Celo tako močan, da so mladostniki ob opravljenem zrelostnem izpitu svoje veselje želeli podeliti s svojo nekdanjo vzgojiteljico.

Letos mineva trinajsto leto, odkar se je Pearsonova upokojila. To pomeni, da so vsi otroci, ki jih je nekoč poučevala, zdaj že odrasli in so v letošnjem letu končali gimnazijsko izobraževanje.

Njihova matura pa ne bi bila popolna, če se ob tem ne bi spomnili tudi učiteljice, ki jim je dala prvo popotnico na njihovi šolski poti. Zato se je njen nekdanji razred, odet v maturantska ogrinjala in čepice, odločil, da ob koncu šolanja obišče tudi svojo nekdanjo vzgojiteljico.

Pearsonova je s hčerko, Kim Hamilton, in možem sedela na svojem vrtu, ko je nekdo potrkal na vrtno ograjo. Opazila je nekdanjo učenko in jo poklicala po imenu. Nato so se v njenem vrtu drug za drugim zvrstili še drugi učenci.

Pearsonova se je tudi po trinajstih letih še vedno spomnila vseh imen, ko je vsakega izmed svojih nekdanjih varovancev s toplim objemom in solzami v očeh osebno pozdravila. In ko jo je hčerka spomnila, da je to njen zadnji razred, ki je zdaj končno tudi maturiral, so jo oblile solze, prav tako pa tudi njene nekdanje učence in vso družino.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Hamiltonova je za ameriške medije povedala, kako je eden izmed učencev stopil v stik z njo in ji pojasnil, da želijo presenetiti njeno mamo:

“Poklic predšolske učiteljice je bil mamina strast, služba ji je resnično pomenila vse. V svojem otroštvu sem leta in leta večere in konce tedna preživljala v njeni učilnici, kjer se je pripravljala na pouk, saj je vedno želela, da bi bile njene ure čim bolj brezhibne. Za vsakega otroka je izdelala posebno spominsko knjigo, ki jo je ob koncu leta zvezala in podarila vsakemu posebej. Kot učiteljica je bila res nekaj posebnega. To priznanje si resnično zasluži.”

Ta kratek trenutek nas spominja, kako je potreben en sam učitelj, ki pa ima lahko trajen učinek v življenju otrok, ki jih poučuje. In kakšno srečo so imeli ti maturanti, da so na takšno vzgojiteljico naleteli že v svojem predšolskem obdobju.

Všeč pa nam je tudi, kako so ti mladi fantje in dekleta svoj življenjski mejnik želeli deliti z učiteljico, ki jih je pospremila na pot izobraževanja. To je bilo čudovito dejanje, ki dokazuje, kako izvrstno je Pearsonova pred toliko leti opravila svoje delo!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otrocipresenečenjevzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.