Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Župnik, ki skuha tudi golaž

bernard rožman

Župnija Brdo

Družina - objavljeno 22/06/22

Župnik Bernard Rožman gre rad med ljudi

Potem, ko je blagoslovil pivo na Vidovem sejmu v Šentvidu pri Lukovici, se je tamkajšnji župnik Bernard Rožman preteklo nedeljo lotil še priprave golaža.

Skupaj z starši se je namreč še z osmimi ekipami pomeril v kuhanju golaža. Župnik Bernard, ki ste ga bralci Aleteie že spoznali v intervjuju, je na zabavnem tekmovanju pod geslom Danes pa vem, kaj boste skuhali … nekaj surovega rezal čebulo in meso ter pripravljal druge potrebne sestavine, medtem pa je oče Janez skrbel za ogenj, mama Ana pa za dekoracijo priročne kuhinje.

Kuha sicer ni šla čisto po načrtu, saj je vmes blagoslovil še športni park in kolesarski poligon, in njegov delež pri pripravi golaža je padel na ramena staršev: verjetno pa je večkrat tako. Toda njihov trud ni bil zaman, saj so Rožmanovi prejeli eno izmed nagrad in tako poželi bučen aplavz, tudi zaradi priljubljenosti župnika Bernarda, ki se na zapira med stene župnišča, temveč gre rad med ljudi, se z njimi druži in zabava.

Članek je bil najprej objavljen na spletnem portalu druzina.si.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.