Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

85-letni duhovnik je poročil svojega vnuka

Padre celebra casamento do neto

Foto: Fernando Lacerda / Cortesia Ânderson Müller

Ricardo Sanches - objavljeno 30/06/22

Oče Paulo Müller je čakal pri oltarju in z veseljem sprejel ženina in nevesto – svojega vnuka in njegovo zaročenko

To je bil redek prizor: duhovnik, ki obhaja poroko lastnega vnuka. Naj bo še tako nenavaden: zgodil se je 14. maja 2022 v Cerkvi sv. Terezije Deteta Jezusa v mestu Porto Alegre na jugu Brazilije.

85-letni duhovnik Paulo Müller je čakal pri oltarju in z veseljem sprejel ženina in nevesto – svojega vnuka Andersona in njegovo zaročenko Rafaello.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Ko se je mladi par odločil za cerkveno poroko, je ženin poskrbel, da je na poroko povabil tudi svojega dedka. Takole opisuje, kako se je to zgodilo:

Padre celebra casamento dos netos

“Za naju je bil to zelo pomemben trenutek, tudi zato, ker sva poroko načrtovala že od leta 2019 in sva jo morala večkrat preložiti, kar je še povečalo najino pričakovanje. Dedek je prvi prejel vabilo z novim datumom poroke, skupaj z najino prošnjo, da bi on vodil poročni obred, in takoj za poroko z Rafo je bila to gotovo najboljša odločitev v mojem življenju.”

Za duhovnika je bilo obhajanje poročnega obreda njegovega vnuka edinstvena priložnost. “To je bilo nekaj čudovitega. Skoraj nihče nima takšne priložnosti, kakršna se je ponudila meni,” je oče Paulo povedal za brazilske medije.

Njegovo pričevanje v vlogi duhovnika in dedka

Ženin je v pogovoru za Aleteio povedal, kako je duhovnik med poročnim slavjem vso družino in svate navdihnil z osebnim pričevanjem o zakonu:

“Doživel je izkušnjo, ki ni dana veliko duhovnikom: navsezadnje je izkusil zakonsko zvezo in v praksi ve, kako ta zakrament deluje, zato je poskrbel, da je vsem navzočim veliko pripovedoval o zvestobi in zaupanju, tako v dneh pred poroko kot tudi med poročnim slavjem.”

Padre Paulo Muller

Vdovec in duhovnik

Paulo Müller je bil poročen 29 let. S pokojno ženo ima štiri otroke in štiri vnuke. Že pred svojo poroko je bil zelo veren. Premišljeval je celo o tem, da bi postal duhovnik, vendar je namesto tega raje sledil klicu v zakonsko zvezo.

Po smrti žene Lizzete se je odločil, da bo še bolj služil Cerkvi. Bil je katehet, izredni delivec obhajila in pozneje diakon. Mašniško posvečenje je prejel leta 1992. Danes, v starosti 85 let, je župnik v Novem Hamburgu v zvezni državi Rio Grande do Sul na jugu Brazilije.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
duhovnikporokavnuki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.