Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Oratoriji so že v polnem teku. Oglejte si prve utrinke

291321348_2226775654149442_5348423937766197998_n.jpg

Jurij Košir

Katarina Berden - objavljeno 05/07/22

Za božjo slavo

Glavni lik, katerega zgodbo na letošnjih oratorijih spoznavajo otroci, je sveti Ignacij Lojolski, ustanovitelj reda jezuitov. Letos mineva 500 let od njegovega spreobrnjenja, ki ga je doživel po usodni nesreči v času vojaške kariere.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Kot vsako leto je ekipa Oratorija Slovenije pripravila zanimiv program in vsebino, na katero se oratorijski animatorji pripravljajo vse leto in jo nato predajo otrokom na oratorijih.

Oratorij ima vsako leto svoje geslo in himno in tudi letošnje leto ni nobena izjema. Geslo letošnjega oratorija je Za božjo slavo, to pa je hkrati tudi naslov himne. Na tečaj za letošnjo himno je prispelo kar 14 pesmi, zmagovalna pa je pesem Neže Kržišnik, ki je napisala besedilo, in Marka Gazvode, ki je avtor glasbe.

Videoposnetek himne in koreografije oratorija 2022 si lahko ogledate tukaj:

Oratoriji po Sloveniji

Oratoriji bodo potekali ves čas med poletnimi počitnicami. Prvi oratoriji so že zaključeni. Tilen Mlakar, mladinski delavec in član izvršnega odbora Združenja animatorjev oratorija, je povedal, da letos pričakujejo nekaj več oratorijev kot lansko leto.

Predvidevajo torej, da bo letos izvedenih kar 270 oratorijev, na katerih naj bi bilo med 17.000 in 18.000 otrok, sodelovalo pa naj bi okrog 6000 animatorjev.

Tilen Mlakar je še dejal, da je število oratorijev v času epidemije koronavirusa nekoliko upadlo, sedaj pa se stanje počasi izboljšuje. Kar nekaj župnij je takih, ki dve leti zapored niso imele oratorija, letos pa ga ponovno načrtujejo.

Ker je treba za ponovni zagon zbrati še toliko več energije, smo lahko zares veseli, da mladi niso obupali in nadaljujejo s svojim čudovitim poslanstvom!

Zbrali smo nekaj foto utrinkov z župnij, ki so oratorije že zaključile. Vabljeni, da si ogledate, kako so se imeli otroci in njihovi animatorji.

Vsem župnijam, ki se na oratorije še pripravljajo, želimo veliko veselja in lepih trenutkov v oratorijskih dneh!

Tags:
mladioratorijotrocipočitnice
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.