Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Posebno taborjenje, na katerem so se očetje povezali s svojimi sinovi

foto_Leon_Klemencic.jpeg

Leon Klemenčič

Aleteia Slovenija - objavljeno 08/07/22

"Izkušnja skupnega preživetja tistih nekaj ur v naravi je zelo dragocena"

Bralec Janez nam je posredoval novico o prav posebnem dogodku: enovečernem taborjenju očetov in otrok. Gre za lep primer povezovanja med očeti in otroki.

Dragi bralci, ste tudi vi kdaj sodelovali ali slišali za kak podoben dogodek? Sporočite nam, veseli bomo vaših odzivov.

Enovečerno taborjenje očetov in otrok

Očetje in otroci smo se v petek, 1. julija, popoldne zbrali pred domom duhovnosti v Kančevcih na enovečernem taborjenju očetov in otrok.

Očetom prepogosto zmanjka časa za druženje in povezovanje s svojimi otroki. Tako taborjenje je eden izmed načinov, da lahko to vsaj nekoliko nadoknadijo. Tovrstno prijetno druženje se otrokom (in seveda tudi očetom) vtisne v spomin, zato se vsako leto radi vračamo in ponovimo dogodek.

Program je preprost: očetje in otroci si postavimo svoje šotore, sodelujemo pri pripravi tabornega ognja, na katerem si pripravimo hrano. Po skupnem druženju pa seveda vsaka družina prenoči v svojem šotoru.

Izkušnja skupnega preživetja tistih nekaj ur v naravi je zelo dragocena. Taborjenje končamo naslednje jutro z mašo (po želji) in zajtrkom, ki nam ga pripravijo v domu duhovnosti Kančevci.

V letošnjem letu načrtujemo še dva termina (če bo vreme dopuščalo). Lepo vabljeni, da se nam pridružite, obenem pa vas vabimo in spodbujamo, da podoben dogodek organizirate tudi sami, morda doma ali v večjih skupinah (po župnijah …).

foto_Janez_Bohanec-1.jpg
Tags:
družinaočeotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.