Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Diplomirala je pri 82: “Delaj tisto, zaradi česar ti poje srce”

Mae Beale

@umdglobalcampus | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 11/07/22

Mae Beale je upokojenka, ki tudi druge spodbuja k visokošolskemu izobraževanju in iskanju novih priložnosti za rast, ne glede na starost

Nikoli ni prepozno, da uresničite svoje sanje. Živ dokaz za to je Mae Beale, ki je pri 82 letih diplomirala iz poslovnega menedžmenta na ameriški univerzi Maryland Global Campus.

Dolga leta je delala v Washingtonu kot medicinska sestra, ukvarjala se je tudi z vodenjem dogodkov. Prav tako že skoraj petdeset let deluje v lokalni skupnosti.

Izobraževanje na prvem mestu

Mae je izobraževanje vedno postavljala na prvo mesto. “Vedela sem, da bom z diplomo nekako utrdila svoje znanje in se počutila bolj udobno,” pojasnjuje 82-letnica. Upokojenka tudi druge spodbuja k visokošolskemu izobraževanju in iskanju novih priložnosti za rast ne glede na starost. Sama pravi, da je imela po upokojitvi končno dovolj časa, da se je posvetila znanosti.

Mae je bila odlična študentka. Diplomirala je leta 2020, vendar je bila podelitev diplom zaradi pandemije odpovedana. 18. maja 2022 je tako postala ena od 3.300 diplomantov, ki so tistega dne prejeli svoje diplome.

Jesen življenja je pomlad priložnosti

Januarja 2021 je na univerzi celo postala prostovoljka meseca, udejstvovala se je tudi v študentskem svetu.

Ko je delala kot medicinska sestra, je bila v službi pogosto odgovorna za organizacijo dogodkov. Njeni nadrejeni so opazili, da ji gre to res dobro. “Ko sem delala v zdravstvenih domovih, sem pripravila nekaj velikih dogodkov in vsi so bili navdušeni nad organizacijo. Zato sem začela koordinirati tudi konference,” pravi Mae.

Leta 1994 je celo ustanovila lastno podjetje za organizacijo dogodkov. Nato se je odločila to področje nadgraditi še z visokošolsko izobrazbo in s tem navdihniti druge, naj ne prenehajo slediti svojim sanjam. “Nikoli ne dovoli ljudem, da bi ti jemali pogum, saj ti bodo vedno želeli povedati, kaj moraš narediti, kako in kdaj,” pravi.

Če torej razmišljate o začetku ali nadaljevanju izobraževanja, je 82-letna Mae dokaz, da nikoli ni prepozno. Z opravljeno diplomo je pridobila na samozavesti. Njena predanost do izobraževanja se je obrestovala.

Podpora družine

Upokojenka poudarja, da je imela veliko srečo, saj je lahko na svoji karierni poti računala na podporo ljubečega moža in sina. “Vsem povem, da mi je mož dovolil biti to, kar sem,” pravi. “Ne glede na to, kako ambiciozni so bili moji cilji ali kaj sem počela, je bil vedno moj največji motivator,” dodaja.

Na žalost je Maein mož pred nekaj leti preminil, zato pa ostaja eden največjih podpornikov njen sin.

Za tiste, ki niso prepričani o svojih sposobnostih, ima Mae nasvet. “Delaj tisto, zaradi česar ti poje srce,” pravi. In dodaja: “Izkoristi veliko priložnosti, saj nikoli ne veš, kaj ti prinese življenje.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Tags:
starost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.