Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Od težav z zanositvijo do pričakovanja 11. otroka: “Materinstvo mi pomeni vse”

289676211_1075705360031916_8786108935092043524_n.jpg

@mybabydolls | Instagram

Tina Martinec Selan - objavljeno 12/07/22

Od trnja do polne hiše otrok

Satu Nordling Gonzales je po rodu Finka. Stara je 38 let in že vse svoje življenje živi v Stockholmu na Švedskem. Njen mož Andres pa je po rodu Urugvajec. Spoznala sta se na Švedskem ter se leta 2008 tudi poročila.

In kaj je posebnost svetlolase Satu vilinskega videza? Ima 10 otrok (med njimi sta tudi dvojčka), trenutno pa pričakuje 11. otroka, ki naj bi se rodil novembra ali decembra letos. Družinski vsakdanjik objavlja na svojem profilu na Instagramu.

Od trnja …

A na začetku je bila njena materinska pot polna trnja, saj je Satu zaradi problemov z rodili mislila, da sploh ne bo mogla imeti otrok. “Ko sva se z možem odločila, da bi poskusila imeti otroka, dolgo časa nisem mogla zanositi. Potem sem končno zanosila, a sem imela spontani splav. Morala sem na operacijo. Zatem sem imela številne zaplete in rekli so, da morda sploh ne bom mogla imeti otrok.”

Šla je na številne preglede in poskusila s številnimi terapijami, a vse se je zdelo zaman. Še huje je bilo zato, ker je bila Satu obkrožena s sorodnicami in prijateljicami, ki so vse zanosile in rojevale prav v času, ko se je sama borila s težavami.

Zelo težko je sprejela novico, da mogoče nikoli ne bo mama, vse skupaj je doživljala kot nočno moro. V materinstvu je namreč že od majhnega videla svoje življenjsko poslanstvo in sanjala o tem, da bo nekoč mama.

View this post on Instagram

A post shared by Satu Nordling Gonzalez (@mybabydolls)

… do polne hiše otrok

Končno je po dveh letih in pol znova zanosila. Celotno nosečnost je trpela za hudo nosečniško slabostjo, a Satu je vse skupaj vdano prenašala, saj je vedela, da bo na koncu dobila čudovito darilo – otroka. Res se je tako rodila njena prvorojenka.

To je bilo pred 14 leti. Od takrat naprej pa je Satu večino časa noseča in doji, saj se otroci vrstijo eden za drugim. Njena sreča se z vsakim novim otrokom pomnoži, prav tako pa seveda tudi obveznosti in delo.

Ker je navajena, da ima doma red in čistočo, otroci veliko pomagajo pri gospodinjskih opravilih. Eden je zadolžen za zlaganje posode v stroj po večerji, drugi posesa, tretji odnese smeti in tako dalje. Starejših sedem hodi v šolo, najmlajši trije so z mamo doma. Za Satu je pri vzgoji najpomembnejše to, da otroke nauči medsebojne pomoči in spoštovanja.

Ponosna je na to, kako trdno so povezani in kako se imajo radi. Pri vzgoji sledi svojemu srcu in se trudi, da bi otroke vzgojila v prijazne in dobrosrčne ljudi, ki bi znali pomagati vsem okrog sebe. Imajo pa tudi redne družinske sestanke, na katerih se pogovorijo o tem, kako se kdo počuti in kaj kdo čuti.

Neizmerno uživa v vlogi mame

Satu se zaveda, da nimajo vsi enako dobrega mnenja o velikih družinah, kot je njuna: “Ko enkrat preideš magično številko štiri in dobiš petega otroka, začnejo ljudje vsekakor dvigovati obrvi.” O svoji družini pravi:

“Počutim se tako zelo blagoslovljena, da sem lahko mama tem neverjetnim otrokom. Da jih lahko gledam, kako rastejo, se razvijajo, da lahko z njimi doživljam vse, kar doživljajo oni in kar jih še čaka. Materinstvo je zame največja, najpomembnejša in včasih tudi najtežja stvar, ki se mi je zgodila.”

Družina Gonzales je čudovita družina, katere dom je vedno napolnjen z živžavom, vrvežem, objemi, igro in smehom. Vsakemu otroku priredijo veliko rojstnodnevno zabavo z baloni in petjem, tako da se vsak počuti nekaj posebnega. Prednost tako velike družine, kot je njihova, je med drugim tudi ta, da nikoli ne zmanjka družbe.

Ko je pred nekaj meseci ena izmed deklic praznovala svoj deveti rojstni dan, so se zjutraj trije otroci v družini zbudili z visoko vročino, zaradi česar so morali odpovedati praznovanje s širšo družino in prijatelji. “A nič zato,” je na svoj Instagram napisala Satu.

“K sreči imamo vedno polno mizo otrok, ki so željni zabave in praznovanja, tako da Olivii ni bilo nič hudo.” Že zjutraj so sestri potrkali na vrata in ji zapeli Vse najboljše v več jezikih, tako da smeha ni manjkalo.

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.