Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Učinkovita molitev iz le petih besed

shutterstock_1240542406.jpg

Roman Zaiets | Shutterstock

Valentine Leroy - objavljeno 19/07/22

Ni lahko vsakodnevno z zaupanjem slediti Božji volji, toda ta kratka molitev vam lahko pri tem pomaga

“Govôri, Gospod, kajti tvoj hlapec posluša!”(1 Sam 3,9)

S temi besedami Samuel odgovori Gospodu. Ta odgovor je molitev vsakega kristjana, ki se daje na voljo Gospodu in se začne s poslušanjem. Seveda ni lahko vsak dan z zaupanjem slediti Božji volji, toda ta molitev iz petih besed vam lahko pomaga.

Sveto pismo pravi, da je Gospod trikrat poklical Samuela, vendar se je obrnil k Eliju, ker ni poznal Gospoda. Končno je Elija razumel, kdo kliče Samuela, in mu razložil: “Pojdi, spi! In če te bo poklical, reci: ‘Govôri, Gospod, kajti tvoj hlapec posluša'”.

Teh pet besed je osupljivih: Samuel se strinja, da se ga prebudi iz spanja.

V vsakdanjem življenju

Ta odlomek iz Stare zaveze nas uči tudi, da posameznik potrebuje nekoga, da bi slišal Božji glas. Prijatelj, sorodnik ali druga verna oseba lahko kristjanu pomagajo razbrati njegov klic ne glede na to, kakšen je.

Končno sredi noči Bog pokliče Samuela v svojo službo. Zdaj smo vsi nekoliko podobni Samuelu: vsakega od nas je treba prebuditi iz spanja, dobesedno in v prenesenem pomenu. Lahko se vprašamo, iz katerega spanca se moramo prebuditi, da bi lahko sledili Bogu.

WOMAN LOOKING AT PHONE WHILE COOKING
Preberite še:Molitev v direndaju

Zato ponavljajmo: “Govôri, Gospod, kajti tvoj hlapec posluša!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
molitevSveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.