Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po štirih spontanih splavih pričakuje kar dva para enojajčnih dvojčkov

Ashley.jpg

@thec_squad2022 | Instagram

Urška Kolenc - objavljeno 20/07/22

Iz šestčlanske v desetčlansko družino

Ashley Ness je 35-letna frizerka iz Tauntona v Massachusettsu. Ko je bila februarja na rednem ginekološkem pregledu, je izvedela, da je noseča. Bila je presrečna, saj ji zdravniki niso več dajali veliko upanja, da bo še kdaj zanosila. “Zelo težko sem dobila svojo prvo hčerko in po tem sem imela še štiri spontane splave,” je razkrila.

Ashleyjino navdušenje se je kmalu spremenilo v šok, saj je dva tedna pozneje na ultrazvoku dobila še eno informacijo: ne pričakuje le enega, ampak kar štiri otroke.

View this post on Instagram

A post shared by Ashley Ness (@thec_squad2022)

Nosečnost osupnila vse

Bodoča mamica, ki že ima hčerko iz prejšnjega razmerja, družino pa sestavljajo še trije sinovi njenega partnerja, je bila še toliko bolj osupla, ko je izvedela, da so štirje dojenčki v njenem trebuhu pravzaprav dva para enojajčnih dvojčkov.

Odkritje je pustilo odprtih ust celo zaposleno, ki je opravljala ultrazvok in je morala za nekaj trenutkov zapustiti sobo, da bi zbrala misli in se pri kolegih pozanimala, ali je takšen pojav sploh mogoč.   

V Ashleyjini družini so se sicer že prej srečali z dvojčki – njena mama je imela brata dvojčka, njen dedek je bil dvojček, pa tudi njena teta je rodila dvojčke. Tudi mama njenega partnerja Vala je dvojčica, njegova sestra pa je rodila dvojčke. Ashley in Val sta torej družinsko tradicijo na neki način le še nadgradila! 🙂

Mislila je, da bo omedlela

Čeprav gre za izjemno redek pojav, je mogoče, da ženska zanosi z dvema paroma dvojčkov, ko dve različni jajčeci oplodita dve semenčici, kar ima za posledico dve nosečnosti. Če se nato obe jajčeci razcepita, pride do nosečnosti dveh parov enojajčnih dvojčkov.

V pogovoru za medij Boston.com je Ashley priznala, da je mislila, da bo “omedlela”, ko je prvič izvedela novico – še posebej, ko so ji zdravniki povedali, da je možnost za takšno “dvojno nosečnost” ena proti 70 milijonov. “Zdi se mi neverjetno, da sem blagoslovljena z nečim tako velikim.”

Deležna velike podpore

Potem ko je malce prišla k sebi, je bila njena naslednja skrb, kako bo svojim najbližjim povedala, da pričakuje četvorčke.

“Zanosila sem pred babičino smrtjo, zato se počutim, kot da bi bilo to njeno darilo, da bi mi povrnila izgube, ki sem jih prestala.”

Vse odkar je novico sporočila še drugim, je deležna številnih spodbudnih besed in podpore. Kljub navdušenju pa mamico, pred katero so veliki in naporni izzivi, gotovo obhajajo tudi skrbi, kako bo vse to zmogla.

Da bi bilo družini ob veselem dogodku s finančnega vidika nekoliko lažje, na eni od spletnih platform zbirajo denarna sredstva, s katerimi želijo zgraditi prizidek in kupiti kombi.

Imena izbrala Ashleyjina hči

Ashley je pomembno nalogo izbire imen zaupala svoji osemletni hčerki Chanel. Ta je za bratca in sestrici izbrala naslednja imena, ki se vsa začnejo na črko c: Cheston, Chance, Chesley in Chatham.

Zaradi rizične nosečnosti bodo Ashley porod sprožili še pred 32. tednom, mamica bo tako svoje štiri posebne dojenčke spoznala že avgusta.

Tags:
družinarojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.