Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Svetopisemski odlomki, ki nas spodbujajo, naj ne obupamo

FAMILY PRAYING

Doidam 10 | Shutterstock

Mario Scandiuzzi - objavljeno 20/07/22

Bog je vedno na naši strani

Nebeško kraljestvo je namenjeno vsem, ki imajo pogum in vero. V Svetem pismu najdemo veliko odlomkov, ki nam pokažejo Božje delovanje ne glede na to, v kakšni situaciji se trenutno nahajamo. Čeprav se morda soočamo z veliko izzivi, nismo nikoli prepuščeni sami sebi. Bog je naš največji navijač in vedno na naši strani.

Jezus nam je obljubil:

In glejte: jaz sem z vami vse dni do konca sveta. (Mt 28,20)

Na začetku Matejevega evangelija beremo o prikazanju angela Jožefu. Ko je izvedel za Marijino nosečnost, jo je nameraval na skrivaj odsloviti. Toda angel mu je rekel:

Ne boj se vzeti k sebi Marije, svoje žene; kar je spočela, je namreč od Svetega Duha. (Mt 1,20)

Evangelist Luka pripoveduje, da je podobno sporočilo od angela Gabrijela slišala tudi Marija. Ko je vstopila v prostor, jo je angel pozdravil:

‘Pozdravljena, milosti polna, Gospod je s teboj.’ Te besede so jo vznemirile in razmišljala je, kaj bi pomenil takšen pozdrav. Angel ji je rekel: ‘Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu.’ (Lk 1,28;30)

Sveto pismo in pogum

Prav tako sveti Pavel, ki je iz preganjalca kristjanov postal oznanjevalec in je bil pozneje preganjan zaradi Jezusovih naukov, ni obupal in opustil svojega novega poslanstva. Gospod mu je v videnju dejal:

Ne boj se! Govôri in ne mólči! Zakaj jaz sem s teboj. Nihče se te ne bo dotaknil, da bi ti storil kaj zlega, kajti v tem mestu imam veliko svojih ljudi. (Apd 18,9-10)

Pavel je po tem ostal v Korintu eno leto in pol in oznanjal Božjo besedo.

Če se torej odpremo delovanju Svetega Duha, nas bo vodil, varoval in vodil po poti odrešenja. Na poti nas čaka veliko ovir in izzivov, a pri tem ne bomo sami.

Prosimo Boga, naj okrepi našo vero in nikoli ne pozabimo na njegovo obljubo, da nam bo vedno stal ob strani.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.