Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zahvaljujoč ženi in otrokom je izgubil že več kot 60 kilogramov

ADRIAN-SCARLETT

Photo courtesy of ADRIAN SCARLETT

Cerith Gardiner - objavljeno 28/07/22

Pot Adriena Scarletta do boljše telesne pripravljenosti je navdihujoča, polna nežne vadbe in veliko ljubezni

Anglež po imenu Adrian Scarlett se je po lastnih navedbah od nekdaj boril s svojo težo. 52-letni oče treh otrok je v svojem najtežjem obdobju tehtal kar 190 kilogramov.

“Vse svoje odraslo življenje sem imel motnjo prenajedanja. Kadar koli sem bil pod stresom, sem se po tolažbo zatekel k hrani,” je učitelj pojasnil v pogovoru za britanski BBC.

Ko se je poročil in dobil otroke, pa je na srečo, kot pravi, prejel “glasno budnico”. Ob poroki je ženi obljubil, da bo zaradi nje shujšal, čeprav ga je v celoti sprejela takšnega, kakršen je bil.

Toda kot oče treh otrok, starih šest in tri leta ter 20 mesecev, si je dejal: “Če zdaj ne bom zdrav, kakšne možnosti imam, da bom ob njih, ko bodo odraščali? Nekaj sem moral storiti.”

In tako se je učitelj lotil zdravega načina življenja – ali še bolje: zdravega plesa: ta se je začel z zdravimi napitki kot nadomestili za obroke in se nadaljeval s precej neobičajno telesno vadbo, ki je vključevala nekaj domiselnih plesnih gibov ob vsaki možni priložnosti, kar je omogočalo čim pogostejšo mobilnost, za popolno vadbo pa je Adrien namesto uteži uporabil kar svoje otroke.

S pomočjo TikTok profila zelo odkrito poroča o svoji izgubi telesne teže, na tej poti pa je zbral že na tisoče sledilcev ter milijone všečkov. Ti sledilci so se poleg njegove družine izkazali tudi kot vir neizmerne spodbude:

“Ker se število gledalcev povečuje, sem zdaj odgovoren do cele množice ljudi in preprosto mi ne sme spodleteti, saj me ljudje budno opazujejo,” je pojasnil. “Nisem si postavil natančnega cilja, ker se mi zdi, da bi to pomenilo dodaten pritisk, in tako vsak teden izgubim nekaj odvečne teže.”

Čeprav pogosto slišimo uspešne zgodbe o hujšanju, nam Adrienova pot na poseben način ogreje srce. Ne gre le za to, da je njegov glavni navdih ljubezen: moč mu vliva celotno spletno občestvo.

In če si ogledamo njegove objave, v njih ni nič postavljaškega, pač pa lahko vidimo družinskega človeka, ki si želi biti zdrav, še naprej ljubiti svojo družino in na svoji poti navdihovati tudi druge.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družbena omrežjazdravje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.