Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Besede, s katerimi mi je mladenič razkril bistvo Cerkve

martin golob vlog 93

Siniša Kanižaj

Martin Golob - objavljeno 29/07/22

Kristjani si pravimo bratje in sestre. Ste kdaj pomislili, kako čudovito je to?

Pred časom je k meni prišel mladenič, ki si želi postati kristjan. Pobaral sem ga, da se v najstniških letih mladi ponavadi oddaljujejo, ne obratno. Zakaj si on želi v Cerkev? “Župnik, jaz bi tako rad nekomu pripadal. V cerkvi slišim, da si rečete bratje in sestre.” Nad njegovim odgovorom sem se globoko zamislil. Zadel je bistvo, žebljico na glavico!

Cerkev je družina, v katero se rodiš pri krstu. Kristjani imamo istega Očeta v nebesih, v sorodu smo si po načinu življenja. Gre za pripadnost duha. Vsi gradimo eno občestvo, med seboj si nismo konkurenca, ampak bratje in sestre.

Tudi zato se počutim doma v vsaki župniji, kamor pridem, tako v Sloveniji kot tujini. Odličen zgled nam daje tudi povezanost gasilcev. Brez nje se ne bi mogli soočiti s katastrofo takšnih razsežnosti, kot je bil požar na Krasu. Hvala vam, dragi gasilci, za vašo požrtvovalnost!

P. S. Če vam je moja majica všeč, lahko takšno ali podobno imate tudi vi.

Tags:
Martin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.