Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Desetletna dvojčka rešila očetovo življenje

Twins Save Dad from Drowning in Pool Brad-Hassig-Family

Hassig Family Chiropractic | Facebook

Theresa Civantos Barber - objavljeno 04/08/22

Neverjetno, kako lahko ljubezen običajne ljudi spodbudi k junaškim dejanjem, pogosto takrat, ko to najmanj pričakujemo

Čudovito je slišati, da nekdo sočloveku reši življenje, še posebej redko in izjemno pa je, če otroku uspe rešiti odraslo osebo.

In okoliščine, v katerih je bilo to poletje v domačem bazenu rešeno življenje družinskega očeta, so naravnost izjemne.

Očeta sta rešila pred utopitvijo

Desetletna dvojčka iz ameriške zvezne države Alabama, Bridon in Christian Hassig, sta svojega očeta Brada uspela rešiti pred utopitvijo.

Njun oče je izvajal t. i. podvodne dihalne vaje, ki so zanj redna oblika vadbe, ko so se razmere strašljivo zapletle.

Christian je plaval pod vodo, ko je opazil, da z njegovim očetom ni vse v redu. Deček je za krajevne medije povedal:

“Videl sem, da se močno trese, potem pa je kar obležal na boku. Ker sem imel plavalna očala, sem videl, kako je njegov obraz povsem pomodrel. Bridonu sem rekel: ‘Z očetom je nekaj narobe.'”

Bridon in 11-letni prijatelj dvojčkov, Sam Ebert, sta Christianu priskočila na pomoč: “Zgrabil sem ga za eno ramo, on pa drugo. Povlekla sva ga do stopnic.”

Pomagal jima je prizor iz filma

Takrat sta se dečka na srečo spomnila prizora, ki sta ga videla v nekem filmu. Kar jima je uspelo storiti, je resnično junaško.

Bridon je uspešno izvedel umetno dihanje, čeprav se tega ni nikoli učil; videl pa je lik, ki je izvajal umetno dihanje v družinskem športnem filmu z naslovom Igrišče (The Sandlot). Christian je medtem z opozorilom ustavil voznika, ki je poklical reševalce.

Zaplet z očetom je mladega Bridona prisilil, da je globoko segel po svojih spretnostih in znanju, za katere niti ni vedel, da jih premore. Oba fanta sta se po najboljših močeh potrudila, da sta pomagala svojemu očetu, in s tem ganljivo pričujeta o ljubezni med očetom in sinovi.

Brad se je zbudil in slišal, kako ga fanta kličeta: “Očka, očka! Vrni se, očka! Moraš ozdraveti!”

Hvaležni oče Bogu pripisuje zasluge, da je dečkom dal moč in pogum, da so mu lahko rešili življenje. V pogovoru za medije je povedal:

“Fizično ni mogoče, da bi bili sposobni iz vode potegniti skoraj 85-kilogramskega moškega ter da bi znali storiti to, kar so dejansko storili, in tako hitro, kot so storili. Nobenega obotavljanja, ukrepali so z neverjetno hitrostjo. Vse to dokazuje, da je bilo dogajanje v Božjih rokah.”

Zgodba je neverjeten primer dveh sinov, katerih ljubezen do očeta ju je spodbudila, da sta bila v krizi sposobna hitro razmišljati in se zelo zrelo odzvati na nastale razmere. Neverjetno, kako lahko ljubezen navdihne junaška dejanja, pogosto takrat, ko to najmanj pričakujemo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.