Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ženin na poroki zaplesal s svojo mamo, ki je na vozičku in ima neozdravljivo bolezen

2.png

Kathy Dobieski Poirier | Facebook; Zajem zaslona | Youtube

Katarina Berden - objavljeno 06/08/22

Posnetek prav posebnega poročnega plesa, ki je ganil svetovni splet

Kathy Poirier, 55-letna mama ženina Zaka Poirierja, ima ALS. ALS (amiotrofična lateralna skleroza) je huda bolezen, ki povzroča slabenje in usihanje mišic, ki so pomembne za hojo, govorjenje, dihanje itd. Za to bolezen zdravljenje ne obstaja. Večina bolnikov po postavitvi diagnoze živi še dve do pet let, saj začne njihovo telo slabeti.

Kathy je leta 2018 prvič opazila, da nekaj ni v redu. Njene noge so se ji zdele zelo težke in težko je šla po stopnicah. Tako se spominja začetkov svoje bolezni: “Naročila sem svojemu možu, da mi prinese tri stvari, in nisem mogla pokazati treh prstov. Takrat sem vedela, da je nekaj hudo narobe.” Po več obiskih pri nevrologih so Kathy diagnosticirali ALS.

“To je bila verjetno najtežja stvar, ki sem jo doživela. Trdno verjamem, da je v ozadju nek razlog. Nekega dne bom vedela, kaj je ta razlog. Za zdaj se mi zdi, da je sporočilo zame to, da sem močna, da zmorem, da naj bom navdih za druge in naj osveščam ljudi o ALS, o tem, kaj povzroči človeku, družini, in o tem, da je treba poiskati pomoč.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10226947962235816&set=pb.1556298643.-2207520000..&type=3

Ganljiv ples in stoječe ovacije

Kot so zapisali pri Daily Mailu, je Zak prvi od njunih otrok, ki se je poročil. Ker je vedel, da si je mama vedno želela plesati z njim na njegovi poroki, se je odločil, da bo pripravil posebno presenečenje.

Čeprav Kathy ne more hoditi, ji je skupaj s svojima bratoma omogočil, da je lahko zaplesala z njim in ji tako uresničil veliko željo: “Ko sva plesala, sem imel čisto običajen občutek. Nič ni bilo pomembno, samo ta trenutek, ki sva si ga delila z mamo.”

Na svojem profilu na Instagramu je objavil posnetek plesa, na katerem vidimo Kathy in njene tri sinove, ki so plesali. Po koncu plesa so jih gostje pozdravili s stoječimi ovacijami. Po poroki je Zak zapisal:

“Mami so diagnosticirali ALS kmalu zatem, ko sem končal študij prava. Vse od takrat sem jo opazoval, kako se pogumno bori s svojo diagnozo in sprejema izzive, ki jih ta prinaša. Čeprav ne more stati, sva zaplesala na moji poroki. Vsak dan me navdihuje in me spodbuja, naj bom ponižen, prijazen in nesebičen. Mama, rad te imam.”

https://www.instagram.com/p/Cc6VH54obVf/

Kathy je v videu po poroki tako opisala svoje občutke:

“Preden sem šla na plesišče, sem bila zelo živčna. Ne zato, ker bi me skrbelo za svoje sinove, ampak zato, ker me je skrbelo, da bodo vsi strmeli vame. V dveh letih in pol sem se zelo spremenila, nisem oseba, kakršna sem bila nekoč.

Ko pa sem prišla na plesišče, sem vedela, da bodo fantje poskrbeli zame. Rekli so mi, naj ne skrbim in da me ne bodo spustili. Bil je trenutek, o katerem sem že dolgo sanjala. Želela sem izkoristiti ta trenutek, ker nikoli ne vemo, kaj bo jutri.”

Tags:
bolezendružinaplesporoka
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.