Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Medžugorski duh je zavel tudi v Sloveniji! Poglejte si utrinke z Mladinskega festivala

IMG_8041.jpg

Sonja Kamplet Rotar

Aleteia Slovenija - objavljeno 29/08/22

Drugi Mladinski festival v Sloveniji se je odvil v župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih

Drugi Mladinski festival v Sloveniji so v soboto odprli z besedami: “S teboj, Mati Marija!”

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

“Ob 14.00 smo otvorili skupno dogajanje s pesmijo Hozana na višavah in se tako podali na pot kateheze, ki jo je vodil letošnji novomašnik Janez Meglen iz novomeške škofije. Skozi svojo pot duhovništva nam je predstavil, kaj pomeni zaupanje v Boga, ter nam vlil poguma za naslednje korake,” je o dogodku zapisala Mojca Mutvar.

Življenjske bitke lahko premagujemo z vero

Na festivalu sta pričevala zakonca Adamič. “Gospod nam na poti življenja zaupa najpomembnejše bitke, ki jih z vero lahko premagujemo. Tako je Matejo in Ivana Adamič poklical v skupno zakonsko življenje in jima zaupal svoj največji zaklad.”

Zakonca Adamič prihajata iz župnije Bogojina, njuno družino pa je Bog blagoslovil s štirimi otroki. Kljub preizkušnji, da se je prvorojenec rodil nekaj mesecev prezgodaj in potrebuje njuno celodnevno oskrbo, sta ostala zvesta v veri ter izpolnitvi Božjega načrta.

“Skupaj kot družina se učijo sprejemanja, prilagajanja, drugačnosti; vse to pa tudi živijo v občestvu v svoji domači župniji ter drugod. Otrok je Božji dar in tako sta tudi onadva sprejela dar ter odbila vsako nasprotovanje za prekinitev življenja in odmik otrok od sebe. Vse nas sta nagovorila za močno zaupanje v Boga, v njegovo varstvo in dala zavedanje, da bolj kot prepuščamo svoje življenje v Božje roke, bolj lahko živimo svobodno.”

Odgovor na Božji klic

Udeležence Mladinskega festivala so med dnevom nagovorili še trije bratje frančiškani bogoslovci, ki prihajajo iz bosensko-hercegovske province. Povedali so, kako so oni odgovorili na Božji klic, kakšne bitke so medtem bojevali in kako so spoznali, da Bog želi, da živijo le Zanj.

Ob 18.00 se je začelo bogato duhovno dogajanje. Molitvi rožnega venca in molitvi k Svetemu Duhu je sledila slovesna sv. maša, ki jo je daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf ob prisotnosti duhovnikov iz celotne Slovenije, ki so spremljali mlade iz svojih župnij.

“Po prejetem blagoslovu smo zapeli Salve Regina, prižgali svečke in zapeli litanije Matere Božje. Izpolnili smo še zadnjo pot, ki jo hodimo skupaj – po Mariji k Jezusu. Ustavili smo se pri češčenju Najsvetejšega in tako skupaj slavili Boga,” je povedala Mojca.

Večer se je končal z glasbo. Pevski zbor in bend mladih iz škofije Murska Sobota sta pod vodstvom zborovodkinje Petre Ivančič zapela pesmi, s katerimi so vsi zbrani slavili Boga.

“Skupaj smo slavili Boga, prinesli med nas medžugorski duh, se izročali Njemu, se povezovali v molitvi. Bili smo povezani z nebeškim kraljestvom.”

Celotno dogajanje lahko pogledate na spodnjem posnetku:

Tags:
Medžugorjemladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.