Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Nekoč bi skoraj postala redovnica, danes ima kar sto pravnukov

Avó com 100 netos

Youtube / NBC10

O centésimo neto de Marguerite Koller é um menino

Ricardo Sanches - objavljeno 01/09/22

To je pa res velika družina!

Gospa Marguerite Teresa Koller iz ameriške zvezne države Pensilvanija je stara 99 let in ima kar sto (prav ste prebrali, sto!) pravnukov. Rojstvo stotega pravnuka avgusta letos je tako staršem kot njegovi prababici prineslo izjemno veselje.

Marguerite je za ameriško televizijsko mrežo NBC povedala, da ji je v neizmerno veselje videti hišo, polno sinov, zetov, snah, vnukov in pravnukov. Z možem, ki je umrl leta 2008, sta skupaj imela enajst otrok in šestinpetdeset vnukov.

Vsega tega pa ne bi bilo brez težke odločitve, ki jo je Marguerite sprejela v mladosti.

Odkritje poklicanosti

Marguerite pravi, da je v svojih najstniških letih razmišljala o redovniškem poklicu. Sprejeta je bila celo v samostan v Filadelfiji, mestu v Pensilvaniji. Na svoji življenjski poti pa je srečala Williama, se vanj zaljubila in odkrila, da je njen resnični klic zakonsko življenje in družina.

Tako je sprejela Božji klic, zapustila samostan in se poročila.

Želja po veliki družini

Na televiziji je Marguerite pojasnila, da si je želela ustvariti veliko družino, ker je bila sama edinka in se je v otroštvu počutila zelo osamljeno.

“Mislila sem, da si želim dvanajst otrok, a ko sem zanosila, nisem bila prepričana, da si jih želim toliko,” je priznala. V skoraj dvajsetih letih jih je kljub temu na svet prišlo kar enajst.

Družina, veliko darilo

Zdaj ji vsekakor ni žal, da je ustvarila to resnično lepo in veliko družino.

Marguerite, ki bo kmalu dopolnila sto let, pravi, da je vsak naraščaj zanjo veliko darilo. “Samo razmišljam o tem, kakšno srečo imam,” je povedala za televizijsko mrežo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.