Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Čudovite misli kraljice Elizabete II., ki navdihnejo vsakogar

QUEEN ELIZABETH

Jacob King | POOL | AFP

Aleteia Slovenija - objavljeno 09/09/22

"V težkih časih sem našla veliko tolažbo v Kristusovih besedah in zgledu"

Elizabeth Alexandra Mary Windsor se je leta 1926 rodila kasnejšima kralju Juriju VI. in kraljici Elizabeti. Že leta 1952 je postala britanska kraljica in je kot ustavna monarhinja vladala 16 neodvisnim državam Commonwealtha. Bila je najdlje vladajoča monarhinja vseh časov.

Vrhovna guvernerka Anglikanske cerkve

Bila pa je tudi vrhovna guvernerka Anglikanske cerkve. Anglija se je namreč že leta 1534 s Henrikom VIII. ločila od papeža. Tako je njihov vladar hkrati tudi varuh vere in cerkveni voditelj.

Kraljica Elizabeta II. tega ni jemala le kot funkcijo ali tradicijo. Njene besede in dejanja so kazali, da svojo vero resnično živi in neomajno zaupa v Boga.

To je izražala ob različnih priložnostih.

V fotogaleriji preberite nekaj njenih čudovitih navedkov.

Kraljica Elizabeta in papeži

Kraljica se je med svojim 70-letnim vladanjem srečala tudi s številnimi papeži. Natančneje s petimi. Štiri od teh srečanj so ovekovečena v spodnji fotogaleriji. Nikoli ni srečala papežev Pavla VI. ali Janeza Pavla I. Papeževanje zadnjega je trajalo le 33 dni, zato ta podatek ni nikakršno presenečenje. 

Tags:
kraljeva družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.