Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Junaki 3. nadstropja so v Planici z olimpijci pokazali, kaj pomenita pogum in vztrajnost

Junaki-v-Kekcevi-dezeli_Avtor-Gregor-Vidmar.jpg

Gregor Vidmar

Aleteia Slovenija - objavljeno 09/09/22

"Bistvo vsega je, da Zgornjesavsko dolino zapuščajo zadovoljni otroci, polni spominov"

Otroci in mladostniki, ki se borijo z rakavimi obolenji, so pretekli konec tedna adrenalin krotili na najbolj strmem zip linu v Sloveniji, bojevitost pa še enkrat več izkazali v boju za kolajne na Mini olimpijadi, kjer so vloge navijačev prevzeli kar slovenski olimpijci.

Junake 3. nadstropja so navduševali nepričakovana doživetja in novi izzivi, vse prisotne pa sta vedno znova ganila njihova vztrajnost in neverjetna volja, ki sta prav gotovo lahko vzor in navdih čisto vsakemu od nas.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj.

September velja za mesec ozaveščanja o otroškem raku, simbol tega pa je zlata pentljica, ki si jo lahko nadenemo v podporo, solidarnost in ozaveščanje o poti družin, ki se bojujejo z otroškim rakom. Rak pri otrocih je še vedno pogosto tabu tema, zato si društvo Junaki 3. nadstropja želi razširiti glas o malih Junakih, ki se borijo s to boleznijo, hkrati pa želijo zbrati sredstva za prenosno infuzijsko črpalko. 

Stkali so še močnejše vezi

Posebej v ta namen je društvo pretekli konec tedna za Junake in njihove družine organiziralo dogodek, ki jim je polepšal vsakdan in jim omogočil neprecenljive izkušnje ter doživetja. “Težko najdem prave besede po takem vikendu,” je povedala Urška Kolenc, predsednica društva. “Trdo smo garali, da smo se lahko tako zabavali, a smo pri tem stkali še močnejše vezi. Bistvo vsega je, da Zgornjesavsko dolino zapuščajo zadovoljni otroci, polni spominov.”

Športno obarvani konec tedna so začeli z vzponom po ferati, pozneje pa raziskovali skrivne kotičke Kekčeve dežele in v družbi Denisa Porčiča – Chorchypa spoznali, kako lahko s pomočjo živali razmigajo svoje telo. Tudi v večernih urah so Junaki kipeli od energije in zadovoljstva, zato so se namesto v posteljo odpravili v disko hotela Hit alpinea, kjer so ob ritmih Trkaja plesali in se zabavali pozno v noč.

V družbi slovenskih olimpijcev

V nedeljsko jutro so Junaki poleteli kar z zračnim balonom, najpogumnejši pa so se lahko preizkusili tudi na najbolj strmem zip linu v Sloveniji in preleteli planiško skakalnico. V dolini pod Poncami so se Junaki pobližje spoznali s tekom na smučeh in curlingom ter se pomerili na Mini olimpijadi.

V navijaški vlogi sta se tokrat preizkusila kar Cene Prevc in Primož Peterka. “Planica je brez dvoma sinonim za pogum in vztrajnost. Tukaj se že od nekdaj srečujejo junaki in zmagovalci,” so povedali v Nordijskem centru Planica in poudarili, kako zelo veseli so, da so k tej topli zgodbi pripomogli tudi v Planici, kjer so si “nabrali novih moči ter prejeli svež veter v svoja krila.”

Zbrati želijo sredstva za prenosno infuzijsko črpalko

Neprofitno društvo Junaki 3. nadstropja, ki združuje starše otrok z rakavimi obolenji, si prizadeva v septembru zbrati sredstva za prenosno infuzijsko črpalko, ki bo pomagala pri zdravljenju otrok z rakom v pediatrični kliniki. Tovrstno črpalko je možno namestiti v nahrbtnik ali infuzijsko stojalo, uporaba pa je možna tudi na domu.

Pomagate lahko tudi vi

Pomoč junakom lahko izkaže vsak, in sicer z donacijo na spletni strani društva ali SMS-sporočilom JUNAKI5 na 1919, s čimer za otroke z rakom prispevamo 5 evrov.
Tags:
otrocirak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.