Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Bili smo v Stični in sledili geslu: Izberi vihar

20220917-zbiranje-p-AndrejStefanic-22_websize.jpg

Andrej Štefanič | Katoliška mladina

Valerija Trček - objavljeno 17/09/22

V Stični se je kljub obilnemu dežju zbralo ogromno mladih

Letošnja že 41. Stična mladih je potekala pod geslom Izberi vihar. In kot naročeno je temu geslu ustrezalo tudi vreme. Dež in mraz pa vseeno nista ustavila mladih. Polni navdušenja in veselja so zapolnili kotičke stiškega samostana, po ocenah organizatorjev je bilo mladih okrog 3.500.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj.

Pester program s posebnimi gosti

Program se je začel z glasbo, mlade pa je nagovoril tudi predsednik države Borut Pahor. S hvaležnostjo se je spomnil svojih preteklih obiskov Stične mladih in jih spodbudil, naj se ne bojijo prihodnosti, kljub temu da nas lahko čakajo viharni časi.

Izberi vihar

Sveto mašo je daroval koprski škof Jurij Bizjak. V pridigi je mlade spomnil, da se plavati in jadrati ne moreš naučiti na kopnem; če se hočeš naučiti plavati, moraš skočiti v morje, če se hočeš naučiti jadrati, moraš odriniti na globoko.

Sodobni svet nam pogosto ne pušča možnosti, da bi poslušali sami sebe, da bi poiskali svoje poslanstvo, svoje talente. A ne smemo pozabiti, takega, kot je vsak izmed nas, še nikoli ni bilo in ga nikoli ne bo.

“Ne pozabite pogosto zazreti se vase, v svoj svet in v svoje svetove, v vesoljstvo, ki ga nosite v sebi!” je spodbudil škof Bizjak.

“In zato, dragi mladenič in draga mladenka: ‘Izberi vihar!’ Kakor poje naš Župančič: ‘Predaj se vetrom – naj gre, kamor hoče! Naj srce se navriska in izjoče! Vendar mornar, ko je najvišji dan, izmeri daljo in nebeško stran!'”

Po sveti maši so se mladi porazporedili po delavnicah, obiskali so lahko stojnice ali se udeležili pestrih glasbenih nastopov. Na malem odru sta nastopili skupina LPS in Žavbi Brothers, prostovoljci Stične mladih pa so poskrbeli tudi za kulinarične dobrote.

V Stična baru je naj prostovoljec leta 2021, Jakob Osredkar (ki ste ga pred kratkim spoznali tudi pri Aleteii) s sodelavci pripravljal osvežilne (brezalkoholne) koktajle, kavo, čaj in druge napitke.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.