Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Varnostnica na podzemni železnici zapela v čast kraljici in ganila mnoge

SINGER ORGAN

Owen Anslow | Twitter | Fair use

Cerith Gardiner - objavljeno 19/09/22

Uslužbenka londonske podzemne železnice se je želela pokloniti pokojni kraljici Elizabeti II.

Na podzemni postaji London Bridge stojijo javne orgle, kamor se lahko obiskovalci usedejo in igrajo. Vodja glasbenega programa na univerzi Pembroke College v Cambridgeu, Anna Lapwood, se je nedavno odločila, da zaigra nekaj pesmi v poklon pokojni kraljici.

Potem ko je odigrala nešteto melodij, se ji je pridružila varnostnica Marcella. Uslužbenka podzemne železnice je Anno vprašala, ali lahko zaigra arijo Lascia ch’io pianga ali Händlovo Let me cry.

S svojim nastopom sta mimoidoče ganili do solz

Na presenečenje profesionalne glasbenice je Marcella odlično izvedla pesem v čast pokojni kraljici Elizabeti II. Izkazalo se je, da se je Marcella izšolala kot profesionalna pevka, zato je s svojim izvrstnim glasom vse potnike zlahka ganila do solz.

Anna je na Twitterju delila: “To je bilo tako ganljivo. Spontano sem se ustavila pri orglah na postaji London Bridge, da bi kraljici zaigrala nekaj skladb. Ta čudovita varnostnica, Marcella, me je vprašala, ali lahko zaigram Lascia ch’io pianga. Izkazalo se je, da se je izšolala za pevko.”

Bilo je veliko tvitov, ki so hvalili nastop, nekdo pa je celo predlagal, da bi morala Marcella nastopiti na pogrebu v Westminstrski opatiji.

Mimoidoča Rosie Brooks je za The Telegraph povedala: “To je bil tako spodbuden trenutek, ki je bil v tem času zelo potreben.”

Čudovito je bilo videti vse številne ganljive poklone, ki so jih posamezniki namenili pokojni vladarici. Kot je pokazala Marcella, je glasba darilo, ki ga lahko deliš z drugimi, tudi ko si v službi!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Valerija Trček.

Tags:
družbena omrežjaglasba
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.