Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Preprost način, kako lahko starši otroka zaščitijo pred zlom

NEWBORN

Odua Images | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 21/09/22

Vsi potrebujemo duhovni ščit, otroci pa še posebej

Vsi starši želijo svojim otrokom dobro in naredijo vse, kar morejo, da bi ga ubranili pred nevarnostmi tega sveta.

Sv. Janez Zlatousti, eden treh velikih vzhodnih cerkvenih očetov, je spodbujal starše, naj za otroke dobro poskrbijo tudi na duhovnem področju. Tudi tako, da jih že od začetka branijo pred hudičevimi zankami.

V svoji pridigi o odlomku iz Prvega pisma Korinčanom je pojasnil, kako naj starši otrokom “vtisnejo pečat” križa.

[Starši] ne bi smeli otroka izročati ničemur drugemu, razen varstvu križa. /…/ Na njihovo čelo morate narisati križ, ki daje popolno varnost; ali pa se temu odpoveste in se izročite Satanovi norosti /…/ Že v najzgodnejši dobi jih opremite z duhovnim orožjem in jih naučite, kako naj se pokrižajo na čelo. Dokler tega ne morejo storiti sami, jim križ “vtisnite” vi.

Križ spada med najmočnejše duhovne simbole krščanstva in Satana spominja na njegov dokončni poraz.

Poskrbite, da svojim otrokom že v otroštvu vtisnete pečat križa in jih naučite, kako naj pozneje v življenju to močno duhovno orožje uporabljajo sami.

Tags:
vzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.