Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Starši veroučencev, tole vam polagam na srce …

martin golob oddaja reflektor 5

MATIC SOBAN

Martin Golob - objavljeno 23/09/22

Med pripravami na sestanek s starši veroučencev se mi je utrnilo nekaj misli, ki bi jih rad delil z vami

Starši, ko ste otroka prinesli h krstu k župniku, ste obljubili, da ga boste vzgajali v veri. Otroka, ne župnika. 😉 Ko ga vpišete k verouku, to na nek način že izpolnjujete. Ampak glavni del verske vzgoje ni ena ura verouka na teden. Ključni del je odvisen od vas, dragi starši. Ne “šparajte” s časom, ko boste otrokom kazali, kako se vero živi, razlagali, kako se moli, in šli skupaj z družino k maši.

“Veste, gospod župnik, najlepše mi je bilo, ko me je ati doma pokrižal,” slišim večkrat. Ali pa spomine na lepe izkušnje družinske molitve. Imejte pogum, dragi starši, da boste svojim otrokom pisali dediščino v srce. Da ko bo otrok šel v svet in se srečal s stiskami ter težavami, da bo imel kako orodje za soočenje z njimi. Na primer vero, upanje in ljubezen.   

Naj bo šolsko leto, ki smo ga začeli, lepa priložnost za osebnostno in rast v veri!

Tags:
duhovnikMartin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.