Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Dvakrat zlata olimpijka Urša Bogataj se je tako poklonila in zahvalila Mariji Pomagaj

ursa bogataj

Andreja Eržen | Marija.si

Lojze Grčman - objavljeno 26/09/22

Kopija medalje skakalke Urše Bogataj pri brezjanski Mariji

Da je Urša Bogataj, smučarska skakalka, dobitnica dveh zlatih olimpijskih kolajn letos v Pekingu, tesno povezana s polhograjsko župnijo, smo že pisali. Še več, o tem je pripovedoval tudi njen župnik Bogdan Oražem, ki je v soboto skupaj z Uršo, njenimi sorodniki, prijatelji in drugimi župljani poromal na Brezje in tam daroval sveto mašo.


Župljani Polhovega Gradca k Mariji Pomagaj na Brezje tradicionalno že več let romajo na zadnjo soboto v septembru. Nekateri peš, drugi s kolesi ali avtomobili. 


“Izročamo vas Mariji Pomagaj”

Po koncu svete maše je Urša Bogataj, kot poroča brezjanska spletna stran marija.si, kopijo zlate olimpijske medalje izročila rektorju svetišča, patru Robertu Bahčiču. Ta je Urši v spomin izročil kopijo milostne podobe Marije Pomagaj, na hrbtni strani katere je zapisal:

Spoštovana dvojna zlata olimpijka Urša Bogataj!

Ob vseh velikih tekmovanjih naše športnike izročamo v molitvi Mariji Pomagaj in zanje tudi darujemo svete maše. Vsak športnik, ki gre na olimpijske igre, je moral za to veliko garati, se izkazovati in tudi marsikaj pretrpeti. Nič ni samoumevno po sebi. Na velikih tekmovanjih se mora vse, kakor rečemo, poklopiti, da športnik doseže medaljo, še posebej zlato.

Zlati medalji, ki ste si ju priskakali na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, sta zaslužen blagoslov za vsa vaša odrekanja, za vse napore, za vse bolečine in solze. Samo vi in dobri Bog veste, kakšno veselje se je naselilo v vašo notranjost ob prvi olimpijski zlati medalji in tudi ob drugi.

V ponos in veselje smo v soboto, 5. februarja 2022, na samostanskem vrtu, ob petju Zdravljice, vam v čast, dvignili zastavo velikanko.

Še naprej Vam želimo obilo blagoslova na vaši skakalni športni poti in vas ter vaše domače in vaše trenerje in prijatelje še naprej izročamo v varstvo Marije Pomagaj.
Bog vas živi, spoštovana zlata olimpijka Urša Bogataj!

Marjan Fabjan in njegovo romanje

To ni bila prva športna zahvala Materi Božji. Pred časom smo poročali tudi o zaobljubi Marjana Fabjana, izjemno uspešnega trenerja slovenskih judoistk in judoistov.

Tags:
Marijašport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.