Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Operni pevci so se za udoben let zahvalili s pevskim presenečenjem

Opera company

LIFT Airline | Facebook | Fair use

Cerith Gardiner - objavljeno 13/10/22

Skupina opernih pevcev iz Republike Južne Afrike je visoko nad oblaki svoje nebeške glasove podelila s sopotniki na letalu

Skupina opernih pevcev iz Cape Towna se je nedavno na izviren način zahvalila za velikodušnost letalske družbe in s svojim dejanjem med letom presenetila sopotnike, ki niso ničesar slutili.

Južnoafriška operna hiša je svojo predstavo Mozartove opere Figarova svatba prenesla v gledališče Roodepoort v Johannesburgu, ki je od sedeža družbe v Cape Townu oddaljeno približno 2.250 kilometrov. Njihove lete do Roodepoorta je finančno podprla južnoafriška letalska družba LIFT, ki je začela delovati leta 2020.

Operni pevci so sponzorstvo opisali kot “upLIFTment of African Artists” (podpora afriškim umetniškim ustvarjalcem) in se odločili, da svojo hvaležnost na poti v Johannesburg podelijo s sopotniki na letalu, so poročali tamkajšnji mediji. Najprej so prek interfona zapeli znano napitnico Brindisi iz Verdijeve Traviate.

Nato so v veselje vseh potnikov še enkrat zapeli v prehodu letala. Spodbudno pesem so na telefone posneli skoraj vsi potniki, kar pa pevcev očitno ni kaj dosti vznemirilo.

Čeprav je bil nastop opernih pevcev povsem nepričakovan, je bil to zanje čudovit način, da so v znamenje hvaležnosti s sopotniki podelili svoje od Boga prejete darove.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
glasba
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.