Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Milijon otrok bo molilo rožni venec z mislijo na boljši svet

WEB3-ACN-ONE-MILLION-CHILDREN-PRAY-ROSARY-PROVIDED-NOT-FOR-REUSE.jpg

Aid to the Church in Need | Provided

Aleteia - objavljeno 14/10/22

Letošnja molitvena akcija otrok se osredotoča na Očetovo ljubezen do sveta

Mednarodna fundacija Pomoč Cerkvi v stiski (ACN) tudi letos vabi župnije, vrtce, šole in družine, da se pridružijo molitveni pobudi Milijon otrok moli rožni venec, ki bo po vsem svetu potekala v torek, 18. oktobra.

Namen molitvene akcije je prositi za mir in edinost po vsem svetu, hkrati pa spodbujati otroke in mlade k zaupanju v Boga v težkih časih, je povedal kardinal Mauro Piacenza, mednarodni predsednik ACN.

Molitev bo spremenila svet

Začetki molitvene pobude Milijon otrok moli rožni venec segajo v leto 2005, ko je skupina otrok v venezuelski prestolnici Caracas pred kapelico molila rožni venec. Odrasli, ki so bili priča prizoru, so se ob tem spomnili na besede patra Pija, ki je nekoč dejal: “Ko bo milijon otrok molilo rožni venec, se bo svet spremenil.” Od takrat se je pobuda razširila po vsem svetu.

ACN-20211018-118200.jpg

Oče objema ves svet

Na plakatu letošnje pobude k molitvi sta upodobljeni odprti roki, ki objemata zemeljsko oblo in jo podpirata s pomočjo otrok vseh celin. Roke simbolizirajo nebeškega Očeta, ki je ustvaril svet v ljubezni in ki želi rešiti vse ljudi in jih varno pripeljati k sebi. 

“Če se ozremo na vse vojne in hudobije, preganjanja, bolezni in strahove, ki bremenijo naš svet, bi se ljudje lahko vprašali: ‘Ali Bog res vse nadzoruje?’,” piše kardinal Piacenza v pismu, ki vabi k udeležbi v pobudi. In nadaljuje: “Res je, toda tudi mi moramo seči po njegovih iztegnjenih rokah in se ga oklepati. Bog je prišel k nam po Mariji … Verjamemo, da če bomo skupaj zvesto molili rožni venec, nas bo sveta Mati Božja vse vodila kot eno veliko družino v ljubeče naročje našega nebeškega Očeta.”

niños rosario

Dostopajte do brezplačnih gradiv

Na spletni strani ACN so ob tej priložnosti pripravili brezplačna gradiva za mlade molivce po župnijah, vrtcih, šolah in družinah. Med drugim vsebujejo pobarvanke in kratke meditacije o skrivnostih rožnega venca za otroke. Na voljo so v 26 jezikih, tudi v slovenščini, najdete jih na tej povezavi.

Tags:
rožni venec
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.