Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Dedek, ki je za 106. rojstni dan zaplaval v jezeru: “Bog skrbi zame”

Franklin Estes

SPKelley66 | TikTok

Tina Martinec Selan - objavljeno 16/10/22

"Dedek je imel težko življenje, vendar je borec. Naučil me je, da ne smem nikoli obupati, naj trdo delam in vztrajam, ko pridejo težki časi"

Gospod Franklin Estes iz Massachusettsa ni običajen dedek. Julija letos je namreč dopolnil 106 let. Franklin ima dva vnuka, pet pravnukov in tri prapravnuke. Trenutno živi z enim od svojih vnukov, 55-letnim Shaunom Kelleyjem in njegovo ženo Nancy. Da je nekaj posebnega, priča dejstvo, da je šele pri 102 letih sploh prvič v življenju skočil s čolna v vodo.

Viralen video skoka v vodo

Svoj 106. rojstni dan pa je praznoval tako, da je brez rešilnega jopiča na glavo skočil v jezero in zaplaval v njem. Video na TikToku je takoj postal prava senzacija.

@majicallynews

This grandpa gives us so much hope! Protect this beautiful man 💫❤️❤️ (via: @spkelley66 )

♬ my audio yellow – 𝒷♡

V nekem drugem TikTok videu pa sta posnela intervju, v katerem Franklin nasmejan pove, da svoje dolgo življenje dolguje svojim staršem, ki sta tako lepo skrbela zanj, ter dejstvu, da Bog skrbi zanj.

“Če seštejem vse objave z mojim dedkom na socialnih omrežjih, so objave dobile več kot deset milijonov ogledov in več deset tisoč komentarjev. Moj dedek ne more verjeti, koliko lepih komentarjev in spodbud dobiva.”

Shaun in Franklinovi najbližji se vsako leto potrudijo, da dedku pričarajo nepozaben rojstni dan. “Ko je dopolnil 101. leto, smo ga peljali na jahanje. Pred nekaj leti sem rezerviral golf igrišče, da sva igrala golf. Pri 102 letih pa je skočil s čolna na glavo in vsi zbrani nismo mogli verjeti svojim očem.”

Vedno aktiven in družaben

106-letni Franklin nikoli ni imel lahkega življenja. Rodil se je kot nedonošenček in je ob rojstvu tehtal le dober kilogram. V otroštvu je prebolel otroško paralizo, preživel veliko gospodarsko krizo (Great Depression) in drugo svetovno vojno. Pozneje se je dvakrat poročil, njegova druga žena pa je žal umrla za rakom leta 1996. Sam se je upokojil pri 70 letih.

Do svojega stotega leta je redno igral golf, plaval in telovadil. Vedno je bil tudi zelo družaben, rad je spoznaval ljudi in jim pripovedoval zgodbe iz svojega življenja. Zadnja leta se je vendarle nekoliko umiril, zdaj rad bere, gleda televizijo, še posebej vesterne, novice in seveda ameriški nogomet.

Še vedno vsak večer moli na kolenih

Nasploh imata Shaun in njegov dedek zelo lep odnos. Od nekdaj sta si bila blizu in Shaun je pogosto preživljal čas z dedkom, naj je bilo med tednom ali ob koncu tedna. Ko je Shaun odšel od doma na fakulteto, ga je dedek pogosto obiskoval, včasih pa se je celo pridružil kateri od študentskih zabav, ki so jo imeli Shaun in njegovi kolegi s fakultete. Ko se je Shaun poročil in dobil svojo družino, se jim je dedek pogosto pridružil na počitnicah.

“Pred nekaj leti sem mu obljubil, da ga nikoli ne bom dal v dom za ostarele,” pravi ljubeči vnuk. “Lansko leto je imel operacijo, med katero so mu vstavili srčni spodbujevalnik in videl sem, da ne bo zmogel več živeti sam. Takrat sem se odločil, da se bo preselil k nam. Do lanskega leta pa je tudi sam vozil avto.”

Shaun pravi, da je dedkova skrivnost za dolgo življenje zdrava prehrana, telesna aktivnost in zmernost. To in pa vera v Boga. “Je zelo veren človek in še vedno vsak večer na kolenih moli, preden gre spat. Dedek je imel težko življenje, vendar je borec. Naučil me je, da ne smem nikoli obupati, naj trdo delam in vztrajam, ko pridejo težki časi.”

Tags:
starost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.