Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Junaška mladoporočenca sta na medenih tednih rešila malčke iz goreče zgradbe

mladoporocenca.png

YouTube Today | ZAJEM ZASLONA

Valerija Trček - objavljeno 03/11/22

Mladoporočenca bosta lahko pripovedovala edinstveno zgodbo

Kot mnogi mladoporočenci sta se tudi Doran Smith in David Squillante po poroki odpravila na medene tedne. Zaradi pandemije covida-19 sta to potovanje sicer zamaknila za dve leti, a vendarle sta ga dočakala. Oktobra sta odšla v Barcelono v Španiji.

Sprehod, ki se je spremenil v reševalno akcijo

Mladoporočenca iz Bristona na Rhode Islandu sta se odločila, da si dan popestrita s sprehodom do slikovitega barcelonskega parka.

Med njunim sprehodom pa je Doran opazila, da je v bližini nekaj narobe. Ženske so v paniki bežale iz zgradbe na ulico.

“Videla sem plamen, ki je prihajal izza vrat, skozi katera so prišle te ženske,” je po poročanju medija Today povedala Doran. “Zato sem rekla: ‘O moj Bog, tam je požar.'”

Potem ko je Doran opozorila na požar, je Davida, kot je rekel, “prevzel nagon”. Brez pomisleka je stekel v stavbo, ne da bi vedel, da teče v otroško sobo, polno spečih otrok.

“Ugotovil sem, da gledam 15 do 20 dojenčkov, ki spijo, in takoj sem vse nekako postavil v vrsto,” je povedal David. “Začeli smo jih grabiti in dajati v posteljice.”

Kljub jezikovni prepreki so delovali složno

V otroški sobi ni nihče govoril angleško. Par se je skupaj z drugimi dobrimi mimoidočimi, ki so priskočili na pomoč, potrudil, da so vse otroke rešili iz sobe, še preden se je ta napolnila z dimom.

“Dobesedno smo jemali posteljice z nekaj otroki in jih peljali čez cesto v avlo srednje šole,” je pojasnila Doran.

Ko so barcelonske gasilske ekipe prispele na prizorišče in je bila situacija pod nadzorom, je par nadaljeval sprehod proti parku, kot je bilo načrtovano, “kot da je običajen dan”.

To ni bil običajen dan, imata pa skromna mladoporočenca zdaj edinstveno, junaško zgodbo o medenih tednih, ki jo bosta lahko pripovedovala še dolga leta.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.