Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Bi napisali piker komentar na objavo osebe, za katero bi vedeli, da je to njen zadnji dan življenja?

martin golob vlog 101

Siniša Kanižaj

Martin se v novem vlogu sprašuje o minljivosti

Martin Golob - objavljeno 02/12/22

Bi bili ljubosumni na osebo, za katero bi vedeli, da preživlja svojo zadnjo noč?

V zadnjem času imam kar veliko pogrebov. Ko odhajajo naši dragi, so to žalostni, a tudi upanja polni trenutki, obarvani s hrepenenjem, da se bomo z njimi znova srečali v nebesih. Vsekakor pa sem prepričan, da bilo naše delovanje na Zemlji drugačno, če bi se vsako minuto življenja zavedali dragocenega reka Delaj, kot da bi živel večno, moli, kot da bi umrl jutri.

Kako drugače bi se obnašali do osebe – našega bližnjega, člana družine, prijatelja, znanca ali neznanca –, če bi vedeli, da je današnji dan njegov zadnji ali da ima do konca življenja celo zgolj še nekaj ur? Tudi o tem razmišljam v 101. vlogu.

Tags:
Martin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.