Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako živeti v miru: 12 misli velikih svetnikov

Peaceful woman

fizkes | Shutterstock

Marzena Devoud - objavljeno 04/12/22

Naj se zgrinjajo še tako temni oblaki vojn in hudih stisk današnjega časa, vedno je mogoče strah preobrniti v upanje resničnega miru, ki ga prejmemo kot Božji dar

Kako se spopadati s strahom v današnjih razburkanih časih? Kako naj kot kristjani sprejmemo resničnost takšno, kot je, ne da bi se predali, temveč da bi se, nasprotno, čutili močne, ker smo od nekdaj in za vedno ljubljeni od Boga? Na kaj točno se opreti, da bi se naučili živeti v pravem miru?

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

“Ko govorimo o miru, najprej pomislimo na mir med ljudmi v vseh oblikah, političnih in družbenih. Vendar nas pozorno poslušanje Božje besede pouči, od Prve Mojzesove knjige naprej, da je tisti prvi, temeljni mir najprej mir med Bogom in človeštvom. Iz tega miru potem izvirajo vse druge oblike miru,” pojasni David Gabillet v predgovoru svoje knjige La Paix (Mir, op. prev.).

Kakšen je pravzaprav ta mir, Božji dar, ki daje moč in vedrino v preizkušnji, nesreči, krivici ali preganjanju? Kako lahko osvobaja strahu in skrbi pred negotovostjo prihodnosti?

Dvanajst misli velikih svetnikov odpira pot k miru, katerega nič ne more omajati in skaliti:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Lucija Rifel.

Tags:
svetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.