Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Papež je dečku z Downovim sindromom nepričakovano izpolnil dolgoletno željo

POPE AUDIENCE

Antoine Mekary | ALETEIA

Valerija Trček - objavljeno 08/01/23

Papež je v množici opazil majhnega dečka in ga povabil k sebi

Ko se je papež Frančišek nekega dne vozil s svojim papamobilom, je v množici opazil majhnega dečka. Ustavil se je in dečka povabil k sebi. Pete je tako dobil enkratno priložnost, da se papežu pridruži na njegovi vožnji, izpolnila pa se mu je tudi dolgoletna želja.

Mali borec je dobil enkratno priložnost

Pete, kot je v posnetku mama poklicala dečka, ima Downov sindrom, prestal pa je tudi bitko z levkemijo. Z družino so iz Ohia prišli na obisk v Rim.

Turistični vodnik agencije, s katero je družina potovala, je posnel Petovo nepričakovano srečanje s papežem Frančiškom, posnetek pa je objavil na YouTubu.

Pete je pred tem kontaktiral organizacijo Make-A-Wish. Želel si je, da bi mu nekako omogočili, da bi srečal papeža in od njega prejel poljub. Te želje mu niso mogli izpolniti.

Ob tem nepričakovanem srečanju pa se je Petu uresničila tudi ta želja. Papež ga je poljubil in blagoslovil.

“Srečal sem papeža. /…/ Dvakrat me je poljubil. /…/ Hvala,” je z nasmehom o svoji izkušnji povedal na posnetku.

Tags:
Downov sindrompapež Frančišekrak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.