Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ko jima je umrl sin, sta z Božjo pomočjo spoznala nekaj zelo pomembnega

Beata i Piotr Paszkowscy z dziećmi

fot. archiwum prywatne Beaty i Piotra Paszkowskich

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 10/01/23

Beata in Piotr sta leta 2019 izgubila štiriletnega sina. Bolečo izgubo jima je pomagal preboleti Bog, ki ju je privedel k temu, da zdaj pomagata drugim poročenim parom

Štiriletni sin Beate in Piotra Paszkowskega je nenadoma umrl oktobra 2019. Dečkovim staršem tega ni bilo lahko sprejeti, še posebej, ker je zanj molilo veliko ljudi.

Za ogled fotogalerije kiknite tukaj.

Izgubo otroka sta prebolela v Božjem varstvu. V Njegovi milosti sta našla mir in tolažbo in ugotovila sta, da njun sin ni mrtev, ampak še vedno živ. “Dojela sem, da če je Kristus premagal smrt, Ignaś sploh ni umrl, da zanj to ni konec,” pravi Beata.

Nista verjela v slab konec

Pred štirimi leti se je štiriletni Ignaś vrnil iz vrtca s tako močnim glavobolom, da se ni hotel igrati z bratcem in sestrico. Prestrašeni starši so poklicali reševalce in v bolnišnici so zdravniki dečku diagnosticirali prirojeno okvaro možganske arterije in anevrizmo.

“Ko sva slišala zdravniško diagnozo, je nisva mogla sprejeti. Imela sva veliko upanja. Verjela sva, da ga bo Bog ozdravil. Še več, le nekaj dni prej sem prebrala odlomek iz Svetega pisma o vstajenju mladeniča iz Naina,” pravi Beata.

Dečkovi svojci so upali na čudež. Za otroka so molili prijatelji, znanci, duhovniki in verske skupnosti.

Toda Bog je fantka kljub temu vzel k sebi. Zakonca Paszkowski priznavata, da sta bila, ko sta od bolnišničnega osebja izvedela novico, šokirana in nista razumela, kaj se je zgodilo.

Ignaś ni umrl

“Na dan, ko so mojega sina odklopili z ventilatorja, sem se o podrobnostih pogreba pogovarjala z duhovnikom iz naše župnije. Povedal mi je, da bomo med mašo peli pesem Zmagovalec smrti. To je bil trenutek, ko sem spoznala, da če je Kristus premagal smrt, Ignaś sploh ni umrl. Živ je, zanj še ni konec,” se spominja Beata.

Dečkovi starši so nenadoma začutili mir in veselje. Pravijo, da je bila to izjemna izkušnja, ki jih je zelo spremenila.

Ne mine dan, ko zakonca ne bi pomislila na svojega sina in pogosto obujata spomine na različne trenutke skupnega življenja. “Imava veliko miru in hvaležnosti za vsak dan, ki smo jih preživeli skupaj. Skupaj se spominjava praznikov, zadnjega božiča, hkrati pa nič ne obžalujeva in ne zameriva Stvarniku,” pravi Piotr.

Zakon kot vrednota

25. oktobra sta zakonca na svet pospremila hčerko Zuzanno. “To je najin naslednji čudež, pa čeprav zelo dolgo pričakovan. Ko se je Zuzanna rodila, sta starejša otroka rekla: škoda, da Ignaśa ni z nami, več bi nas bilo,” pripovedujeta starša.

Par že nekaj let pomaga drugim zakoncem pri premagovanju težav. Skupaj oznanjata Kristusovo zmago nad smrtjo in trdita, da se čudeži lahko zgodijo tudi v vsakdanjem življenju. Treba se je preprosto ustaviti in zaupati Bogu.

Vodita delavnice za zaročence in zakonce in imata profil na Facebooku, na katerem delita svoj vsakdan, vero, izkušnjo ljubezni in prisotnosti Boga v družini. Govorita o tem, kako vzgajata otroke in kako skrbita za medsebojne odnose. “Ne ponujava pripravljenih rešitev. Zakonski odnos je vrednota sam po sebi,” poudarja Piotr.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Tags:
družinasmrt
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.