Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Po 400 eksorcizmih se je rešil hudičeve nadvlade

Francesco-Vaiasuso

Francesco Vaiasuso | Facebook

Gelsomino del Guercio - objavljeno 13/01/23

Pretresljivo Francescovo pričevanje, ki se je dolgih pet let boril za svojo osvoboditev

Obsedenost s hudim duhom obstaja in zgodba Francesca Vaiasusa pričuje o tem. Pri 31 letih je izvedel, da je bil v otroštvu izpostavljen demonskemu ritualu, ki je zaznamoval njegovo življenje in dosegel višek s hudo obliko obsedenosti s hudim duhom. Ob podpori duhovnikov, laikov in žene Daniele je Francesco popolnoma ozdravel od telesne in duhovne bolezni ter napisal knjigo, v kateri pričuje o svoji izkušnji.

V kraju Alcamo je ustanovil molitveno skupnost Maranatha, v Italiji in tujini sodeluje na evangelizacijskih in molitvenih srečanjih, kjer govori o karizmah razločevanja, ozdravljenja in osvoboditve, ki jih je prejel od Svetega Duha.

Zaobljuba jezuitu

Po zaobljubi, ki jo je dal nekemu jezuitu, je Francesco začel moliti, vendar mu to ni pomagalo. “On mi je govoril o boju z zlom, govoril je, naj molim za osvoboditev, a jaz nisem razumel,” je povedal Francesco. “V spominu mi je ostal stavek, da se zlo lahko izraža v obliki telesnih bolezni,” je povedal Francesco na enem od svojih pričevanj.  

Nasveti jezuita

Takrat Francesco Vaiasuso ni vedel za svojo obsedenost s hudim duhom. Telesno se ni počutil dobro, težave je imel zaradi bronhialne astme, vnetij ušes in močne alergije. Nikoli pa si ni predstavljal, kaj se je v resnici skrivalo za njegovimi zdravstvenimi težavami. Zato mu je duhovnik svetoval, naj moli molitev za osvoboditev.

“Ni bilo izboljšanja”

Zaupal je duhovniku in tista molitev mu je zelo koristila, a prav kmalu se je začel zavedati, da nekaj v njem ni v redu. Pojavile so se nenormalne telesne reakcije: iz ust mu je prihajala pena, občutil je pretirano telesno utrujenost in slabo se je odzival na molitev, ki bi mu morala prinašati mir in vedrino. Ko je jezuit to videl, mu je rekel, da mora moliti druge molitve. Toda Francescovo stanje se je samo poslabševalo.

Neomajna ženina podpora

Njegovo telo je otrdelo kot kos lesa in ni mogel več biti to, kar je. Poskušal je obvladovati to stanje, vendar mu ni uspelo. Iz njega je privrel glas in rekel jezuitu: “Jaz sem Satan, Francesco je moj, ti ne moreš storiti ničesar.” Napadal je Cerkev in duhovnika. Duhovnik je rekel, da poleg slabega počutja še nekaj ni v redu in mu svetoval, naj obišče eksorcista.

Od tistega trenutka Francesco ni več zapustil doma, niti v službo ni več hodil. Kljub hudemu strahu mu je žena stala ob strani. Ona je bila njegova moč.

Črna maša pri štirih letih

Drugače kot pri obsedenosti s hudim duhom, med katero oseba običajno pade v trans, je bil Francesco Vaiasuso opazovalec samega sebe: “Bil sem priseben kljub trenutni disociaciji,” (izstopu iz lastnega telesa, op. prev.). Med srečanjem in eksorcizmom z očetom La Grua se je hudič znova razodel.

Francesco je pojasnil, da je hudič pripovedoval stvari, ki so se zgodile za njegovim hrbtom, brez njegove vednosti. Francesco je bil kot majhen otrok udeležen v obredu posvetitve Satanu. “Pri štirih letih sem bil prisoten pri črni maši in pil iz mašnega keliha.” Prek tistega obreda se je sprožilo prekletstvo, ki je nato leta 2002 izbruhnilo v obliki obsedenosti s hudim duhom.

400 eksorcizmov

Njegova grozljiva borba je trajala pet let. Pred dokončno osvoboditvijo je Francesco prestal več kot 400 eksorcizmov, potrebno je bilo ogromno molitve. Zadnji eksorcizem je trajal cel dan. Francesco je bil obseden s 27 legijami hudičev.

Skrivnostni odnos s hudim duhom

Duhovnik eksorcist Aldo Buonaiuto je v televizijski oddaji komentiral Francescovo pričevanje kot izjemno delovanje hudega duha, za katerega so značilni napad, vdor in obsedenost s hudim duhom. Večina ljudi ne išče odnosa s hudim duhom in zlimi silami in kako do tega pride, je velika skrivnost.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in  priredila Marina Vidmar.

Tags:
eksorcizemhudič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.