Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Veste, kaj sem nekoč ušpičil? Domov sem prinesel vrano!

martin golob vlog 104

Siniša Kanižaj

Martin Golob - objavljeno 13/01/23

Danes vam povem "basen" o vrani, moji vrani

Dragi prijatelji, danes bi rad delil z vami zgodbo iz mladosti. Bil sem približno na sredini osnovne šole, ko sem nekje staknil vrano. Majhno ptičico, mladičko. Doma so bili name hudi. Rekli so mi, da če sem jo že vzel v roke in ji tako rekoč uničil življenje, naj zdaj pa še skrbim zanjo. In sem res! Učil sem jo leteti, hranil, nudil zavetišče, celo v šolo je kdaj šla z mano.

Zakaj to pripovedujem? Za nami so prazniki. Med njimi in po njih je Bog prišel med nas. Vstopil je v življenja tistih, ki smo odprli srce. Kaj pa zdaj? Bog čaka na tvoje in moje korake ter sodelovanje. Kot vrana, ki sem jo sprejel v svoj dom. Če ne bomo skrbeli za odnos, se bo ta ohladil. Daleč od oči, daleč od srca, daleč od odnosa …

Povabljeni smo, da po božiču začnemo rasti v veri. Da vero in odnose hranimo, se povezujemo, premišljujemo in beremo Božjo besedo. Duhovno življenje ni čakanje, ampak nenehna aktivnost – z glavo in srcem, kot gasilec sem ves čas pripravljen. Povabimo Kristusa na kavo, v službo, šolo, na fakulteto in rekreacijo, kot sem jaz povabil svojo vrano vsepovsod, kamor sem šel. Gospod naj raste z mano in s tabo.

Spoznajte Martinovo pot:

Tags:
Martin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.